Hirdetés

Robin Williams is szeretett volna a Harry Potterben játszani

|

Robin Williams maga kereste fel a Harry Potter filmeken dolgozó stúdiót, de egy érdekes oknál fogva szóba sem jöhetett, hogy részt vegyen a meghallgatásokon.

Hirdetés

Nemrég arról olvashattunk egy érdekes sztorit, hogyan kerülte el egymást David Bowie és A Gyűrűk Ura trilógia, azóta pedig egy másik nagynevű filmsorozat castingjáért felelős szakember osztott meg egy hasonlóan érdekes történetet. Mint kiderült, Robin Williams is szeretett volna bekerülni a Harry Potter-széria stábjába, de nem a színészi képességein múlt, hogy nem láttuk végül viszont J. K. Rowling varázsvilágában.

Williams azért is jutott el könnyen a stábhoz, mert korábban két film, a Mrs. Doubtfire és A kétszáz éves ember kapcsán is együtt dolgozott a producerrel, Chris Columbusszal, de ez nem jelentett automatikusan sikert.

"Robin felhívta Christ, mert nagyon szeretett volna szerepelni a filmben. De érvényben volt egy »brit kizárólagossági rendelet«. És ha Robint visszautasította emiatt, biztos volt, hogy másnak sem fog igent mondani"

- emlékezett vissza a szereplőválogatást vezető Janet Hirshenson.

Az ok tehát egyszerűen az volt, hogy az ízig-vérig brit filmben nem vehettek részt amerikai színészek. Williams korábbi visszaemlékezései alapján egyébként több szerepet is szívesen elvállalt volna, de leginkább Hagrid szeretett volna lenni, akit végül a skót Robbie Coltrane alakított a sorozatban.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)