Hirdetés

Roppant elégedett az HBO a True Detective: Night Country teljesítményével, berendelte az ötödik évadot

|

Legalább egy körre visszatér még a képernyőkre az HBO antológiasorozata.

Hirdetés

Épp tíz éve, 2014-ben debütált a True Detective (magyarul A törvény nevében) című bűnügyi sorozat neves hollywoodi sztárokkal (Matthew McConaughey, Woody Harrelson) a főbb szerepekben. McConaughey és Harrelson párosa egy okkultizmussal átszőtt sorozatgyilkosság szálainak felgöngyölítésén fáradozott a több mint másfél évtizedet felölelő történetben. A lelkes kritikák és a kiemelkedő nézettségi mutatók hamar meggyőzték az HBO döntéshozóit a folytatás szükségességéről, ám az új évadok már nem tudták megismételni az első sikerét.

Az egészen más hangulatú második felvonásban Colin Farrell, Rachel McAdams és Taylor Kitch szállt szembe egy a bűnözés világában nyakig elmerülő üzletemberrel (Vince Vaughn), az eredeti formulához visszatérő harmadik etapban pedig Mahershala Ali és Stephen Dorff nyomozott két eltűnt gyermekkel összefüggésben, megint csak hosszú-hosszú éveken keresztül.

Hirdetés

Míg az első három szezonért showrunnerként és íróként Nick Pizzolatto felelt, az idén debütált a negyedik felvonás irányát már a mexikói Issa López határozta meg, aki nemcsak a forgatókönyvet írta, de a rendezői székbe is beleült. Az Alaszkába helyezett, hat epizódban elmesélt történet középpontjában Jodie Foster és Kali Reis karakterei állnak, nekik kell kideríteniük, hogy mi történt egy kutatóállomás rejtélyes körülmények között eltűnt munkatársaival.

A jelek szerint bejött a közönségnek a vérfrissítés, mivel az HBO a minap rekordnézettséggel tudott elbüszkélkedni, a Night Country alcímet viselő évad bizonyult a legnépszerűbbnek az antológiasorozat tízéves történelme során. 12,7 millióan látták az HBO kábelcsatornán és a Max streamingplatformon, a február 18-ai fináléra 3,2 millióan voltak kíváncsiak, ami 57 százalékos emelkedést jelentett az évadnyitó epizódhoz képest.

Mindez arra sarkallta az HBO-t, hogy berendelje az ötödik évadot, ráadásul újfent Issa Lópeznek szavazott bizalmat, aki így kommentálta a döntést:

"Az elképzeléstől a bemutatóig a Night Country volt eddigi pályafutásom legszebb kalandja és együttműködése. Mindvégig bízott az HBO a víziómban, és abban, hogy Casey, Francesca [Casey Bloys az HBO vezérigazgatója és tartalmi felelőse, míg Francesca Orsi a drámasorozatokat felügyeli - a szerk.] és a teljes csapat támogatásával életre keltsem a True Detective új inkarnációját. Alig várom, hogy megismételhessük."

A premierdátum egyelőre nem ismert, ahogy azt sem tudjuk, hogy kiket láthatunk majd az új évadban, annyi bizonyos csupán, hogy bár az antológia formátum nem zárja ki teljesen, mégsem érdemes Jodie Foster és Kali Reis visszatérésében reménykedni. Sokkal valószínűbb, hogy a következő történet térben és időben is máshol játszódik majd, más színészekkel.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)