Hirdetés

Rövidebb nyitvatartással spórol a Cinema City

|

Az egekbe szökő energiaárak következtében muszáj csökkenteni a vetítések számát.

Hirdetés

Nem tudni, lesznek-e valaha ismét olyan helyzetben a mozik, mint a pandémia előtt - az elmúlt két évben a streaming megerősödött, a moziba járási kedv alábbhagyott, ráadásul a jelenleg a világban zajló, mindenki életét nehezítő események még nehezebbé teszik a filmszínházak működését. Ahogy sokan mások, a Cinema City is kénytelen volt emelni a jegyárakon, most pedig újabb nehéz döntést kellett meghozniuk a fennmaradás érdekében.

Facebook posztban számoltak be arról, hogy november 17-étől hétköznap a mozik nem lesznek nyitva a délelőtti órákban, Budapesten 15:00-kor, vidéken 16:00-kor nyitnak. Buda Andrea, a cég PR- és marketingigazgatója elmondta a magyar IGN-nek, hogy a fővárosban 10-15 óra, az ország más városaiban pedig 10-16 óra között van a legkisebb forgalom, ezért döntöttek úgy, hogy ilyen módon csökkentik a vetítések számát.

Hirdetés

Hozzátette, a karácsonyt megelőző időszakban, a téli szünetben és az Avatar: A víz útja premierjének a hetében marad a régi rend, de még nem tudni, mikor lehet majd újra délelőtt mozizni.

Más filmszínházak is vetítésszám-csökkentésre kényszerültek, a Budapest Film mozijai (Corvin, Toldi, Pusin) például hétfőn és kedden nem tartanak vetítéseket (ezek kávézói viszont nyitva maradnak), remélve, hogy ezzel sikerül kielégítő mértékben csökkenteni a rezsiköltségeket.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)