Hirdetés

Russell Brand most szólalt meg először a szexuális zaklatási vádak óta

|

Mivel mindenki azonnal elzárta a pénzcsapot, Brand fontos üzenetet juttatott el azoknak, akik továbbra is követni akarják őt.

Hirdetés

Russell Brand most először nyilatkozott nyilvánosan azóta, hogy a The Sunday Times megjelentetett egy cikket, amelyben öt nő "szexuális támadásról és érzelmi visszaélésről", illetve egy esetben nemi erőszakról szóló vádakat hozott nyilvánosságra, amelyek állítólag 2006 és 2013 között történtek. Az esetről testvéroldalunk, a Bronson írt részletesebben, itt felzárkózhattok, ha esetleg lemaradtatok volna az ügyről.

A lényeg annyi, hogy a vádakra reagálva sorra veszítette el támogatóit, Brand élő turnéját elhalasztották, és a Pan Macmillan kiadó Bluebird kiadóval kötött kiadói szerződését felfüggesztették. A BBC is eltávolított néhány korábbi műsort, amelyben Brand szerepelt, a digitális szolgáltatásokból, mondván, hogy a tartalom "alulmúlja a közvélemény elvárásait". És ha ez még nem lenne elég, a YouTube bejelentette, nem enged reklámokat sugározni a komikusból lett influenszer videói alatt, mert szerintünk "megsértette az alkotói felelősségvállalás" szabályát. Ez lehet, hogy apró dolognak tűnik, de ne felejtsük el, hogy csak itt egyetlen videóval a Brand átlagosan 2-4 ezer font (900 ezer-1,8 millió forint) között kereshetett.

Hirdetés

A színészből lett közéleti személyiség évek óta kisebb-nagyobb botrányokkal osztja meg a közvéleményt, elkötelezett híve a szólásszabadságnak, és a mainstream elleni küzdelemnek, és nem áll távol tőle az összeesküvés-elméletek kapargatása sem, értelemszerűen mindenki saját meggyőződése alapján szimpatizálhat vele, vagy utasítja el, de az tény, hogy népszerű, amit csinál: YouTube-on 6,65 millió, TikTokon 2,3 milló, Instagramon 3,8 millió, X-en (vagy Twitteren) pedig 11,3 millió követője van. Láthatóan ezeket igyekszik most menteni legújabb videójában, ahol nem reagál részletesen az ellene felhozott vádakra, inkább csak a beköszönőben utal rájuk.

"Nyilvánvaló, hogy ez egy rendkívüli és megrázó hét volt, és nagyon köszönöm a támogatásotokat és azt, hogy megkérdőjelezitek az információkat, amiket kaptatok".

Brand innen folytatja azzal, hogy megjegyzi, mit tervez megvitatni a YouTube-csatornáján a következő héten, a témák között szerepel a gyógyszeripar és a médiacenzúra.

"Bizonyára tudjátok, hogy a brit kormány arra kérte a nagy technológiai platformokat, hogy cenzúrázzák az online tartalmainkat, és az egyes online platformok eleget tettek ennek a kérésnek."

Emellett arra kérte nézőit, hogy kövessék őt a Rumble nevű online videós platformon, ahol egyébként meglehetősen aktív, főként jobboldaliként, vagy konzervatívként számon tartott figurákat lát vendégül Stay Free (Maradj szabad) című adásában, Tucker Carlsontól Ron DeSantison át egészen Jordan Petersonig.

"Mindennél fontosabb, kérlek benneteket, ha tudtok, maradjatok szabadok"

- tette hozzá.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Nem véletlen ez a szónoklat: a Rumble már jelezte, hogy a brit alsóház médiabizottságának megkeresését felháborítónak tartják, és nem kívánnak a "cancel culture-csordához" csatlakozni, mivel ez sérti alapértékeiket. Elon Musk is támogatásáról biztosította Brandet, így nem meglepő, ha a jövőben ezekről a platformokról próbálná meg pótolni kieső bevételeit.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)