Hirdetés

Russell Brandet szexuális zaklatással és nemi erőszakkal vádolják

|

A színész-humorista tagadja, hogy megtörtének volna az oknyomozó riporterek által feltárt súlyos ügyek.

Hirdetés

Öt nő vádolja szexuális zaklatással, valamint nemi erőszakkal a brit komikust a Channel 4 és a Sunday Times közös oknyomozó riportja alapján. A csak előfizetés ellenében olvasható cikkben egyebek mellett az áll, hogy a nők egyike a történek idején kiskorú volt, még a 17-et se töltötte be. Állítása szerint ezzel Brand pontosan tisztában volt, aki több alkalommal is arra kérte a lányt, hogy olvasson fel neki Vlagyimir Nabokov világhírű regényéből, az egy középkorú férfi és egy serdülő lány egészségtelen kapcsolatát feldolgozó Lolitából.

A vizsgálatban feltárt esetekre 2006 és 2013, vagyis abban az időszakban, amelyben Russal Brand saját bevallása szerint maga is a mainstream része volt, mielőtt sorozatos botrányai következtében fokozatosan kiszorult volna a partvonalra.

Hirdetés

Pályafutása legsikeresebb szakaszában Brand elég komoly hírnévre tett szert stand uposként, a BBC Radio és a Channel 4 műsorvezetőjeként, és ekkortájt számos hollywoodi produkcióban (Gru, Lepattintva, Felhangolva, Mindörökké rock, Arthur, a legjobb parti) felbukkant kisebb-nagyobb szerepekben. De persze azon is élvezettel csámcsogott a bulvársajtó, hogy 2010-ben feleségül vette Katy Perryt, akivel két évig tartott a házassága.

Brand a szóban forgó riport megjelenése előtt feltöltött egy videót a YouTube-csatornájára, melyben tagadja az ellene felhozott vádakat. Szerinte összehangolt lejáratókampány indult ellene, ami azzal állhat összefüggésben, hogy az utóbbi években vallott nézetei egyre inkább szembemennek az általa hevesen kritizált fősodratú médiában uralkodó ideológiákkal.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)