Hirdetés

Sam Raimiben fájdalmas emlékeket ébreszt Pókember hálóvetője

|

A rajongóknak nem tetszett Pókember organikus hálója, ezért megpróbálták elérni Raimi kirúgását.

Hirdetés

Tobey Maguire Pókemberére sokan jóleső nosztalgiával gondolnak vissza és a gigantikus sikernek bizonyuló Pókember: Nincs hazaút is kellemes emlékeket ébresztett bennük, ugyanakkor ahogyan arra az új film is rávilágított, Andrew Garfield és Tom Holland hálószövőjének nincs meg az a luxusa, hogy a saját testük termelje a hálóalapanyagot, mesterségesen kell előállítaniuk azt. 

A Pókember rajongók egy része nem is volt kibékülve ezzel a döntéssel, és elsősorban a rendezőt, Sam Raimit okolták miatta, aki nemrég a Variety-nek adott interjújában beszélt róla, hogy milyen fogadtatásban részesült az organikus hálóvető és ez milyen hatással volt rá: 

"Nem hiszem, hogy a rajongók úgy gondolták, hogy én vagyok a megfelelő személy a Pókember rendezésére. Aztán a szerves hálóvető - amikor a rajongók rájöttek, hogy ebbe az irányba megyünk, megpróbáltak eltávolíttatni a filmből. [...] Tisztában voltam vele, és ez nem volt jó érzés. Nem voltak jó tapasztalataim a rajongókkal kapcsolatban."

Hirdetés

Szerencsére a Sony nem engedett a nyomásnak, Raimi megtarthatta a munkáját és az organikus hálóvetőket. Amy Pascal, a vállalat korábbi elnöke hozzátette: 

"Az embereknek rengeteg véleményük volt arról, hogy mit kellene és mit nem kellene tennünk, kit kellene felvennünk rendezőnek, kit kellene felvennünk Peter szerepére, és minden másról. De ez semmi sem volt ahhoz képest, ami most megy."

Az ötlet egyébként még csak nem is onnan jött, ahonnét a rajongók gondolnák. Mielőtt a Raimi-féle Pókember elkészült, James Cameron dolgozott a saját verzióján. Ez végül meghiúsult, de Cameron ötletei megmaradtak, amelyek közül az egyik megtetszett a Pókember írójának, David Koeppnek. Igen, pontosan, az organikus hálófolyadékról van szó, ami Koepp bevallása szerint megosztotta az embereket, ám ő örömmel használta fel és végül bennmaradt a kész filmben. 

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)