Hirdetés

Samuel L. Jackson még mindig emlékszik a Ponyvaregényes monológjára

|

Ezékiel 25:17. Valószínűleg az egyetlen részlet, amit pontosan tudsz idézni a Bibliából. Na, jó, Tarantino Bibliájából. Samuel L. Jackson még húsz évvel a Ponyvaregény kiadása után is emlékszik.

Hirdetés

A Pulp Fiction azok a filmek közé tartozik, amit az ember időről időre elővesz, megnéz, majd rituális keretek között elégeti a moziműsort. Időtlen klasszikus, amit nem lehet azzal elfeledtetni, hogy most már le tud spriccelni a mozi.

"Az igaz ember járta ösvényt mindkét oldalról szegélyezi az önző emberek igazságtalansága és a gonoszok zsarnoksága. Áldott legyen az, ki az irgalmasság és jóakarat nevében átvezeti a gyöngéket a sötétség völgyén, mert Ő valóban testvérének örizője és az elveszett gyermekek meglelője. Én pedig lesújtok majd Te reád hatalmas bosszúval és rettentő haraggal és amazokra is akik Testvéreim ármányos elpusztítására törnek! És majd megtudjátok, hogy az én nevem az Úr amikor szörnyű bosszúm lesújt rátok!"

Angolul valahogy hatásosabb, de nyilván Jackson hangja miatt.

Ez az idézet persze nem pontos, ilyen formában nem szerepel a Bibliában, de ettől még a filmtörténet egyik leghatásosabb monológja. Samuel L. Jackson a The Graham Norton Showban emlékezetből idézte a szöveget és - ha lehet ilyet mondani - még jobb is volt, mint az eredeti.

Nektek melyik a kedvenc filmes idézetetek? 


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)