Hirdetés

Spielberg nagyon bánja, hogy A cápa miatt mennyi állatot öltek meg

|

És egy kicsit fél is, hogy a cápák valahogy bosszút állnak majd rajta.

Hirdetés

Ha van film, amit nem kell bemutatni senkinek, az A cápa: az 1975-ös klasszikus egyfelől minden idők egyik legjobb mozija, másfelől meglehetősen szabadon értelmezi a címszereplő halak kinézetét és viselkedését. A film és az alapjául szolgáló regény is csupán kitaláció: bár volt már arra példa, hogy nagy fehér cápák úszókra támadtak, az, hogy egy rekordméretű példány módszeresen vérfürdőt rendezzen egy part közelében, nonszensz.

Tudja ezt a rendező, Steven Spielberg is, akinek nem az a fő "bűne", hogy a valóságtól elrugaszkodott módon ábrázolta a cápát, hanem az, hogy milyen meggyőzően tette ezt. Mint most kiderült, komoly lelkifurdalása is van emiatt.

A mai napig iszonyúan bánom, hogy megtizedelték a cápapopulációt a könyv és a film miatt. Nagyon-nagyon bánom.

Ezt nyilatkozta most a BBC-nek egy rádióinterjúban, majd kifejtette, hogy tart is ettől: lehet, hogy nem eszik majd meg a cápák, de elképzelhetőnek tartja, hogy valahogy feldühítette őket a filmjével és bosszút állnak majd.

Hirdetés

Hivatalos adatok ugyan nincsenek arról, milyen hatása volt a filmnek cápalélekszám ügyében, de egy szakértő megnyugtatta a rendezőt. Paul Cox, a Shark Trust vezetője szerint tényleg visszaesett a populáció a hetvenes évek közepén, de ez inkább a túlhalászatnak és a cápavadász "sport" elterjedésének köszönhető, ez pedig egyébként is trend lett, nem csak a film tehet róla. Ezzel együtt is nagyon örül Spielberg szavainak: végre egy híresség, aki felelősséget vállal, mondta.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)