Hirdetés

Lucas elárulva érezte magát, amikor a Star Wars nem az ő tervei szerint folytatódott

|

Bob Iger mesélt arról, hogy igen döcögősen indult Lucas és a Disney kapcsolata, miután felvásárolták a Lucasfilmet.

Hirdetés

Bob Iger 15 éve tölti be a vezérigazgatói szerepet a Disney-nél, a The Ride of a Lifetime néven megjelent életrajzi könyvében pedig rengeteg érdekességet és tapasztalatot megoszt az olvasókkal, amiket a cég élén átélt. Ebben beszél arról is, mennyire bánja azt, hogy George Lucas és a Disney közötti együttműködés elég szerencsétlenül indult. 

Hirdetés

Miután a a Disney 4 milliárd dollárért felvásárolta Lucasfilmet - beleértve természetesen a Star Wars jogokat is -, Igerék kikérték George Lucas véleményét a folytatást illetően. A széria atyjának igen konkrét elképzelései voltak annak kapcsán, hogy milyen irányba kéne elindulni. Egy interjúban elmondta, hogy az ő elképzelése az volt, hogy a következő filmekben az erőt mozgató, általa Whilleknek nevezett lényeknek kéne a központi motívumnak lennie, és az, hogy az ő létezésük, hogyan formálja az Erőn keresztül az univerzumot (ráadásul a midikloriánok is visszatértek volna). A magunk részéről hálát rebegünk a mindent átjáró Erőnek, hogy ezt az ötletet Abramsék elvetették, viszont ez Lucasnak egyáltalán nem tetszett.

Iger elmondása szerint, ő direkt figyelt arra, hogy ne vezesse félre Lucast azzal, hogy felhasználják majd az ötletét, de azt bánja, hogy az Ébredő Erő forgatókönyvíróival történő találkozó előtt nem mondta el neki, hogy teljesen elvetették a terveit:

"Fel kellett volna készítenem a J.J.-vel és Michellel való találkozóra, és mesélni neki a beszélgetéseinkről, hogy mi úgy érezzük, hogy a Star Warsnak egy másfajta irányt kéne vennie. Átbeszélhettem volna vele ezt és akkor talán nem sértettük volna meg ezzel."

A CEO szerint a meeting után Lucas elárulva érezte magát, ami nem volt éppen egy kedvező kezdet a további együttműködésüket tekintve. Ez a frusztráció a rendező későbbi nyilatkozataiban is megnyilvánult, ugyanis többször nyilatkozott negatívan az Ébredő Erőről, amiben szerinte semmi újdonság nem volt (ezzel a kijelentésével egyébként nem nehéz egyetérteni). Ezek után nem is nagyon ajánlotta fel a segítségét, mert úgy érezte, hogy ötleteivel egyébként is csak zavart okozna a Disney terveiben. 

Ez az ellentét valószínűleg már a múlté, sőt J.J. Abrams azt is elárulta, hogy Skywalker korának munkálataihoz kikérte George Lucas véleményét, hogy a lehető legjobban tudják lezárni a Skywalker Sagát:

"Ez a mozi egy nagyon-nagyon különleges kihívást jelentett, aminek nyolc film és három trilógia lezárásául kell szolgálnia, nekünk pedig meg kellett nézzük, hogy mi a legjobb sztori ehhez. Agyaltunk egy csomót egymás között, de találkoztunk George Lucasszal is, mielőtt megírtuk volna a forgatókönyvet."

Hogy pontosan mire jutottak, az december 20-án derül ki, ugyanis ekkor debütál a mozikban a Star Wars: Skywalker kora. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)