Hirdetés

Íme a művész, aki a Star Wars háttereit festette

|

A mai CGI-vel teli világban egy letűnt kor leleteinek számítanak az eredeti Star Wars-trilógia háttereinek készült festmények, de az őket jegyző művész újra bizonyította, hogy zseniális művész.

Hirdetés

Ma már hozzá vagyunk szokva, hogy a filmek hátterei, amiket költséges lenne a valóságban megépíteni, egyszerűen valamilyen számítógépes grafikával kerülnek helyettesítésre, de nem is olyan régen (pl. az 1997-es Titanicban is) festmények adták a lenyűgöző látványt. Ennek a műfajnak volt az egyik mestere Frank Ordaz, aki ma már szabadúszó festőként alkot tovább.

Azért újabb munkáiban is visszaköszön néha az a korszak, amikor még a filmipar keze alá dolgozott, aminek az egyik fénypontja a Star Wars-on való munka volt. Ezen kívül olyan klasszikusokban is láthatjuk a munkáit, mint az Indiana Jones és a végzet temploma, az E.T. A földönkívüli.

Frank újabb munkáit tudjátok követni a személyes weblapján, a blogján, vagy éppen a Facebook-oldalán. De filmtörténeti jelentősége azért mégiscsak a Star Warsos munkájának, van, amihez nem csupán háttereket, hanem különböző modelleket is festett.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)