Hirdetés

Star Wars - így készült Jabba (videó)

|

A Jedi visszatér eredeti változatában Jabba is egy báb volt, az egyik legkomplexebb mind közül, aki elmozdulni ugyan nem tudott, de a filmben látható mozdulataihoz is két ember kellett. Most videón láthatjátok, hogyan készült, és hogyan működtették.

Hirdetés

Míg az új Star Wars trilógiában szinte minden speciális effektet és nem emberi karaktert CGI-vel jelenítettek meg, az eredetiben – a technika fejletlenségének következtében – Yoda és Jabba is bábok voltak, és szerencsére J.J. Abrams is az utóbbi megoldást szorgalmazza a Star Wars VII-nél.

Jamie Benning dokumentumfilmes egy húszperces, minden részletre kitérő rövidfilmet készített arról, hogy az undorító, nyálkás, elhízott Jabba hogyan készült, hogyan működött. Toby Philpott bábozó elmeséli, hogy minden idők alighanem egyik legdrágább bábjának komplexebb mozdulatait hogyan hajtották végre, köztük azt, amikor a békaszerű lény fejét leharapja, vagy amikor fuldoklik a lánctól, mellyel a bikinis Leia (aki miatt egyébként önmagában megéri megnézni a videót) fojtogatja. Azt is megtudtuk, hogy Lucasnak nem tetszett a báb, ő eleinte CGI-t akart, aztán azt, hogy Jabba legalább el tudjon mozdulni helyzetéből. A CGI-t később a felújításnál megkapta, de erről inkább ne is beszéljünk.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)