Hirdetés

Star Wars IX - nem fogják digitális technológiával helyettesíteni Carrie Fishert

|

A Disney megnyugtatott minden rajongót, a kilencedik Star Wars moziban nem próbálják meg digitálisan pótolni Carrie Fishert. Az eredetileg tervezett történetben viszont komoly változások várhatóak.

Hirdetés

Carrie Fisher tragikus hirtelenséggel bekövetkezett halála komoly döntések elé állította a Disney és a Lucasfilm embereit. Azt már tudjuk, hogy Fisher jeleneteit szinte teljes egészében leforgatták a nyolcadik Star Wars mozihoz, a kilencedik rész kapcsán viszont egyelőre rengeteg a kérdőjel. 

Az első és legfontosabb kérdés természetesen az, hogy a stúdió a digitális technológiát segítségül hívva megpróbálja-e helyettesíteni a színésznőt, valahogy úgy, ahogy a Zsivány Egyesbe is láthattuk a 19-éves hercegnőt. Nem ez lenne a világon az első ilyen eset, elég csak Paul Walkerre gondolni a Halálos iramban hetedik részében, vagy akár a Brandon Lee-féle A holló című filmet is említhetnénk, bár utóbbi esetében inkább a már rögzített jeleneteket helyezték új aspektusba. 

Carrie Fisher esetében mindenesetre szó sem lesz hasonlóról, ezt a Disney hivatalos közleményben erősítette meg. Ebben leszögezték, bár általában nem reagálnak rajongói pletykákra, most mégis fontosnak tartották tisztázni, hogy Leia Organa hercegnő/tábornok karaktere nem lesz digitálisan pótolva. 

Így viszont alaposan át kell majd írni a kilencedik Star Wars film történetét, Colin Trevorrow rendező már találkozott is ennek kapcsán a Disney és a Lucasfilm munkatársaival. A kilencedik epizód megváltozott története a Star Wars VIII-ra is kihathat, mivel bizonyos események olyan történetszálakat indítanánk el, amik a trilógia zárásában bontakoznának ki teljesen. 

Az eddigi hírek két konkrét jelenetet említenek, és most kicsit átevezünk a spoileres vizekre, úgyhogy ha ez esetleg zavar téged, akkor nem folytasd az olvasást.

Az első kulcsfontosságú jelenet Leia és Luke találkozása. Az ikrek nagy pillanata egyes feltevések szerint a film záróképsora lenne, így nagy eséllyel ez nem kerülhet be a nyolcadik részbe, mivel a Star Wars IX-ben innen kellene folytatni a történetet. A másik fontos pillanat pedig elméletileg Leia és Kylo Ren közös jelenete lehet. Idén decemberben kiderül, hogy mindezekből mennyi marad meg a végső vágás után. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)