Hirdetés

Így változtak a Star Wars poszterek 1976 óta

|

A Star Wars-filmeket a kezdetek óta kiváló plakátok hirdették a mozikban, ami nem változott meg az új trilógia indulásával sem. Íme, ezekkel az alkotásokkal csábították a közönséget a nézőtérre az elmúlt évtizedekben.

Hirdetés

Miután tegnap kiadták a Star Wars: Az ébredő erő plakátját, érdemes visszatekinteni a sorozat múltjára is, hiszen korábban is akadt elég sok menő poszter, amivel a sorozatot hirdették. Az iO9 össze is gyűjtötte az összes amerikai plakátot, amik között kifejezetten érdekes darabokat is találunk.

Például a legelső poszteren kiszúrhatjuk a sorozatnak eredetileg tervezett logót, amit az első film megjelenésére már le is cseréltek, de akad például olyan plakát is, ami valamelyik rész visszatérését hirdette a mozikban, akár a következő rész megjelenése, akár valamelyik Star Wars-epizód évfordulója kapcsán. A teljes mérethez szokás szerint katt a képekre.

A hatodik részt először egy másik alcímmel, Revenge of the Jedi néven hirdették, amihez készült egy poszter is.

Az eredeti trilógia lezárása után egy különleges kiadás is a mozikba került, amikor röviddel egymás után leadták mind a három epizódot, ahogy az 1997-es VHS-kiadás is elég különleges tokokat kapott.

Az új trilógia plakátjainak tervezésekor még nem volt olyan érzékeny a közönség a spoilerekre mint manapság, és a hirdetések is elárulták, merre tart a történet (persze ezt az eredeti trilógiűból már mindenki tudhatta).

Bár sokaknak nem annyira jött be, 2008-ban a Clone Wars című sorozat is a mozikban indult útjára, amit időrendben már csak a decemberben bemutatkozó Star Wars VII két plakátja követ.

Szerintetek melyik plakátok sikerültek a legjobban?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)