Hirdetés

Steven Spielberg szerint a netflixes filmeknek nincs helyük az Oscar-gálán

|

A világhírű rendező azt akarja elérni, hogy a streaming platformokon megjelent alkotások ne nyerhessenek díjakat a filmipar egyik legrangosabb eseményén.

Hirdetés

Alfonso Cuarón több szobrocskát is bezsebelhetett az idei Oscar-gálán a Roma rendezőjeként. A díjnyertes alkotás a Netflixen debütált tavaly, viszont a jelek szerint nem mindenkinek tetszik, hogy ilyen filmek is szerepelhetnek a rendezvényen.

Hirdetés

Steven Spielberg úgy gondolja, hogy az olyan filmeknek nem kéne Oscar-jelöléseket kapniuk, amelyek a Netflixen vagy valamelyik másik streaming platformon jelentek meg, és azt szeretné, ha az Akadémia blokkolná ezeket a későbbiekben. A rendező azzal érvelt, hogy ezek az alkotások csak nagy ritkán láthatóak a mozikban, így az ő szemében inkább TV-műsoroknak számítanak, amiért esetleg megérdemelhetnek egy Emmy-díjat, de Oscart semmiképp.

A jelek szerint Spielberg komolyan is gondolja ezt az ellenállást, mert jövő hónapban az Akadémia elé viszi az ügyet. Valószínűleg sokan támogatják majd a dolgot, hiszen többeket is zavar a filmiparban a streaming szolgáltatások térnyerése, de közben azért akadnak olyanok is, akik a másik oldalt képviselik. Egyébként nem az idei volt az első alkalom, hogy egy netflixes alkotást is díjaztak az Oscar-gálán, ugyanis 2017-ben a The White Helmets lett a legjobb rövid dokumentumfilm.

Szerintetek igaza van Spielbergnek?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)