Hirdetés

Steven Spielberg szerint ha most mutatnák be A sötét lovagot, jelölnék Oscarra

|

A legendás rendező nagyon örül, amiért olyan blockbustereket is értékel az Akadémia, mint az Avatar: A víz útja és a Top Gun: Maverick.

Hirdetés

A minap kihirdették a 2023-as Oscar jelöltek listáját, amely alapján a legnagyobb esélyesek ugyan a Minden, mindenhol, mindenkor, a Nyugaton a helyzet változatlan és A sziget szellemei filmek, azonban akadtak meglepő nevek is az egyes kategóriákban. Ilyen volt az is, hogy a Legjobb film szekcióban helyet kaphatott két blockbuster, az Avatar: A víz útja és a Top Gun: Maverick is. 

Ez azért is nagy szó, mert az Akadémia alaposan megválogatja, hogy a nagy költségvetésű alkotások és azok alkotói lehetnek-e esélyesek a fontosabb díjaknál: 2022-ben például csak a Dűne részesült e megtiszteltetésben, 2021-ben pedig egy sem, így ez kifejezetten nagy előrelépés. 

Hirdetés

Nem véletlen, hogy a filmrajongók egyik legnagyobb fájdalma, hogy bemutatása után a Christopher Nolan által rendezett A sötét lovagot nem jelölték Oscar-díjra a legjobb film kategóriában (másokban igen, és Heath Ledger is posztumusz megkapta legjobb férfi mellékszereplőnek járó elismerést). Ezzel Steven Spielberg is egyetért, aki a Deadline-nak elmondta, hogy ma már más lenne a helyzet:

"Nagyon felbátorított [az Avatar: A víz útja és a Top Gun: Maverick jelölése a legjobb film kategóriában]. Kár, hogy ilyen későn jöttek, hiszen volt egy film, amelyet évekkel ezelőtt jelölni kellett volna: Christopher Nolan A sötét lovagját. Ma már biztosan megkapta volna a Legjobb filmeknek járó jelölést, így azt, hogy ez a két blockbuster ott szerepel a top 10-es listán, mindannyiunknak ünnepelnünk kell".

Tavaly az Akadémia megpróbálkozott nyitni a közvélemény felé, és meghirdetett két új - és a többivel ellentében nem teljesen hivatalos - kategóriát (a rajongók kedvence és a legörömtelibb pillanat), amikre a rajongók a közösségi médián keresztül szavazhattak. A kitartó Zack Snyder-rajongók azonban kampányolásukkal elérték, hogy mindkettőt a rendező egy-egy műve nyerje: a rajongók kedvencét a netflixes A halottak hadserege, az örömteli pillanatot pedig Az Igazság Ligája Snyder-féle változata.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)