Hirdetés

Street Legal - Bite the Bullet (lemezkritika)

|

Aki most azt hiszi, hogy egy autóversenyről lesz szó, nagyot fog tévedni - ehelyett egy kiváló lemezről írunk.

Hirdetés

Komolyan, ha valaki rockbandát üzemeltet, a fejébe szuggerálják a klisés albumcímek használatát? A Bite The Bullet (pajzán kiszólás a golyók és egyes női tevékenységek összehangolására) kábé százával fordult elő a glam hőskorban lemez- és dalcímként... Sebaj, lépjünk túl. A Bjørn Boge bőgős/énekes által alapított norvég banda simán beállhatna a „skandináviában amerikaiabbul játsszuk az amerikai zenét az amerikaiaknál is” mozgalomba.

480street_legal_-_bite_the_bullet_artwork.jpg
 

Az egykori Da Vinci frontember ezen zenekara egyébként nagyon jó végén fogta meg a stílust, az alapok ugyanis a 70-es évek végének, 80-asok elejének hard rockjából eredeznek, még emberünk hangjából is érezni egy nagy adag Phil Lynottot (aki ugyebár a Thin Lizzy néhai énekese, aki rockrajongó és ezt nem tudta, irány legóval teleszórt alaplapra térdepelni!). A klasszik alapokat aztán felturbózzák az AOR-korszakra jellemzően dús vokálokkal, a gitárok viszont a stílushoz képest egy fokkal dörzsibbek, ezért az összkép nem mászik el nyál-irányba. Mondjuk Tore Ostby gitárossal (ex-ARK) nem is lehetne másképp! Abszolút ajánlott lemez, örülök, hogy megismertem.

Aki bele akar hallgatni az albumba, itt megteheti:

· Loading Up
· Somebody Up There Likes Me
· Unconditional Love
· Warriors of Gengis Khan
· Shadow In My Heart
· Bite The Bullet
· Starship Trooper
· Trapped
· The Battle of Kringen
· Maniac
· Silent Tear

„Thin Lizzy norvégul az új évezrednek”

4,5/5



Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)