Hirdetés

Symphony X - Iconoclast lemezkritika

|

A progresszív metál amerikai félistenei New Jerseyből végre új albummal jelentkeztek.

Hirdetés

Jó néhány év telt el azóta, hogy az utolsó Symphony X album elkészült. A srácok sokat turnéztak, szerepelgettek mások lemezein, majd új album készítésébe kezdtek.

Az új lemezből nekem szerencsére a Special Edition jutott, így bátran lelkendezhetek erről a kiváló albumról. Évek óta köztudomású, hogy a Dream Theater elvesztette trónját a prog-metál világban - az egyik trónkövetelő a Sir Russell Allen által „énekelt" Symphony X egy zseniális szólógitárossal, Michael Romeoval és még három kiváló zenésszel.

Nekem a zenekar legutóbbi művei kevéssé jöttek be - túlkeménykedték szerintem a dolgokat, legalábbi az utolsó 2-3 lemezen. Én inkább a klasszikusabb Symphony X hangzásért voltam oda (Damnatin Game, The Divine Wings of Tragedy). Szerencsére a zenekar nem kapkodja el a mesterművek elkészítését, ez történt ezúttal is az IconoClasttal, amely a nagy albumokra, a legjobbakra hajaz még akkor is, ha sokan csalódtak, mert az előző két lemez szellemiségének továbbvitelét várták - nekem pedig elég a tökéletes zenei tudás, a fantasztikus komponálási képesség, és a dallamosabb, proggerebb megszólalás. Amint először meghallottam azonnal örök szerelem lett a vége - zseniális gitárfutamok, fantasztikus kórusok, fülbemászó dallamok, a Symphony X legjobb formáját hozzá!

Symphony X - Iconoclast "normál" tracklista:

1. "Iconoclast" 10:53
2. "The End of Innocence" 5:29
3. "Dehumanized" 6:49
4. "Bastards of the Machine" 4:58
5. "Heretic" 6:26
6. "Children of a Faceless God" 6:22
7. "Electric Messiah" 6:15
8. "Prometheus (I Am Alive)" 6:48
9. "When All Is Lost" 9:10

Symphony X - Iconoclast Special Edition tracklista:

Disc One:

1. "Iconoclast" 10:53
2. "The End of Innocence" 5:29
3. "Dehumanized" 6:49
4. "Bastards of the Machine" 4:58
5. "Heretic" 6:26
6. "Children of a Faceless God" 6:22
7. "When All Is Lost" 9:10

Disc two

1. "Electric Messiah" 6:15
2. "Prometheus (I Am Alive)" 6:48
3. "Light Up The Night" 5:05
4. "The Lords of Chaos" 6:11
5. "Reign in Madness" (:37

Hamarosan új Dream theater lemez várható az új dobossal, Mike Manginivel - a léc rettentő magasan van, a Symphony X ismét nagyot alkotott. 

5/5

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)