Hirdetés

Sziget 2013 - 3. nap

|

...avagy a Szigeten azért koncertezni is lehet.

Hirdetés

Elérkezett a hétvége a Sziget Fesztiválköztársaságban. A fesztivál utolsó három napjára valószínűleg rekordmennyiségű ember fog kilátogatni, köszönhetően annak, hogy a legjobb koncerteket ezekre a napokra tették. Várhatóan az időjárás is enyhül, talán eső is lesz, így a por helyett immár a sárban fogunk fürdeni.

A pénteki este volt az első, ahol teltházas koncerten voltam. 23.30-kor kezdődött a mostanában felkapott Woodkid, akinek egyelőre még nincs sok száma, így egy kiszámítható, de korrekt koncertet adott. Az A38 Színpad sátra megtelt lelkes magyarokkal és külföldiekkel, akik leginkább az együttes legismertebb számára, a Run Boy Runra kerültek önkívületi állapotba. Külön öröm volt, hogy végre a biztonság érdekében a nagyobb sátrak köré beléptető kordonokat helyeztek, ami a kulturált mozgást, be-és kijutást segítené elő - ám sajnálatos módon és érthetetlen indokból pont a Woodkid koncert végére zárták le majdnem az összes ilyen kaput, így a tömeg tolongva és egymást taposva az addigi körülbelül tíz helyett összesen két helyen tudott csak kimenni a sátorból.

A Woodkiddel párhuzamosan adott koncertet a Magyar Zenei Színpadon a Punnany Massif, akik az idei Sziget "betétdalát" éneklik.

Előttük az Irie Maffia és a Halott Pénz zenélt. Már régóta (legalább tegnapelőtt óta) el akartam jutni egy Halott Pénz-koncertre kizárólag "A feneked a gyengém" című szám miatt, mert EZ MI, úgy őszintén.

Ennek ellenére győzött a Blur, akik 21.30-kor kezdtek a Nagyszínpadon.

A brit zenekar is korrekt, bár kicsit unalmas koncertet adott, ráadásként pedig a legjobb számukat, a Song 2-t játszották. Sajnos ez sem volt a Sziget koncertje - reméljük, a szombat-vasárnapi felhozatal kevesebb csalódással fog majd járni.

Talán a nap legjobb előadása és a legnagyobb meglepetése a német Seed volt.

Az öltönybe öltözött reggae-dubstep beütésű együttes generálta a legjobb hangulatot a nézőtéren olyan spontán dolgokkal, mint például egy félmeztelen össznépi harlem shake.

Ma többek között az izlandi tünemény, Emiliana Torrini zenél, és a pár éve a Szigeten remek koncertet adó angol Mika is fellép a Nagyszínpadon.

A galériát folyamatosan töltjük fel hangulatképekkel, érdemes böngészgetni, hogy Ti is részesei lehessetek az igazi Sziget-érzésnek. Persze hallgassatok mellette Punnany Massifot is.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)