Hirdetés

Szőnyegbombázzák A kis hableány értékeléseit, közbelépett az IMDb

|

Ahogy az várható volt, a Disney legújabb élőszereplős remake-jét sem kerülte el a review bombing.

Hirdetés

Néhány héttel ezelőtt került a mozikba a Disney legújabb filmes feldolgozása, amely az 1989-es A kis hableányt igyekszik élőszereplős formában újragondolni. A produkció sajnos nem tudott kitörni a hasonló remake-ektől megszokott középszerből, cserébe viszont az Egyesült Államokban egész sikeresen szerepel a pénztáraknál.

Nem úgy az interneten, ahol továbbra is tart az a gyűlöletkampány, amely a főszereplő Halle Bailey afroamerikai mivolta miatt indult el már jóval a premier előtt. Ahogy az várható volt, a döntés ellenzői komoly review bombing (egy adott produkció tömeges lepontozása) alá vették a filmet, ez pedig végül kiváltotta az iMDB közbelépését.

Hirdetés

Aki most A kis hableány oldalára látogat, azt az értékelési lapon egy üzenet fogadja, mely szerint a portál értékelési mechanizmusa "szokatlan szavazási aktivitást" észlelt, ezért a rendszer megbízhatósága érdekében nem a szokásos, hanem egy alternatív súlyozási számítást alkalmaznak.

A szöveg ugyan nem részletezi a módszert, de a gyakorlatban minden bizonnyal arról van szó, hogy az IMDb szerint egyesek botokkal szórják a negatív voksokat Rob Marshall filmjére, így ezeket a szavazatokat nem számolják bele a cikkünk írásakor 10/7 pontos értékelésbe. A részletes szavazati adatok alapján a 37 ezer voks közel fele, 15 ezer 1 csillagos értékelés, 6400-an pedig tökéletesre, 10 csillagosra tartják a produkciót.

Egy Reddit-poszt alapján nem az iMDb az egyetlen aggregátor, amely botokat sejt a háttérben, a francia AlloCinén ugyanis szintén megjelent egy üzenet, mely szerint az üzemeltető "a szavazatok szokatlan eloszlását" tapasztalta, s ezért mindenkit arra buzdít, hogy inkább a saját tapasztalati alapján formáljon véleményt A kis hableányról.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)