Hirdetés

Teljes kudarc a Madame Web, a mozikban kétszer elhasalt Morbius bevételeitől is fényévnyire van

|

Pedig eredetileg egy új franchise alapjait akarta lefektetni a Sony a Marvel univerzum látnokára építkezve.

Hirdetés

Egymás után szakadnak el a Sony szuperhősös univerzumát a szakadékba zuhanástól megóvó pókháló szálai. A 110 millió dollárból forgatott Venommal még 856 milliót kaszált a stúdió, de a hasonló költségvetéssel készült a Venom 2. - Vérontó már csak közel 507 milliós bevételig jutott. A csökkenő tendencia a Morbiusszal is folytatódott, sőt azzal csúcsosodott ki csak igazán, mivel a nagyjából 83 millióból tető alá hozott eredettörténetnek még úgy is csak kevesebb mint 168 millió dollárt sikerült összekaparnia, hogy kétszer is moziba küldték.

A Sony azt hihette, hogy az Oscar-díjas Jared Letóból vérszegény vérszívót faragó produkció jelentette a mélypontot, és innentől már csak felfelé vezet az út, ám a közelmúltban bemutatott Madame Web rácáfolni látszik erre az egyre inkább naivnak és elhamarkodottnak tűnő feltételezésre. A Marvel látnoki képességű hősnőjének és három különböző Póknőjének színre lépését eredményező film ugyanis nemcsak a bemutató hétvégéjén nyújtott gyengébb teljesítményt a Morbiusnál, hanem azóta is képtelen befogni időarányos bevétel tekintetében.

Hirdetés

Mindez annak tükrében nem meglepő, hogy a második hétvégére már 61 százalékkal estek vissza a jegyeladások, így az amerikai piacról csak 6 millió, a nemzetköziről pedig csupán 10,5 millió dollár folyt be - írja a Collider. Összesítve 77,4 milliónál tart a Madame Web, és ezzel három fontos mérföldkőtől marad el még mindig: 80 millió volt a film költségvetése, majdnem 84 millió a Morbius bevétele a nyitóhétvégén, és nagyjából 200 milliós jegyeladás az a szint, amikor már nullszaldóról beszélhetünk.

Nagyon úgy fest tehát, hogy a Sony kénytelen lesz elkönyvelni egy újabb bukást, noha valószínűleg még mindig pozitív a mérleg, ha az eddig bemutatott négy filmet csomagban kezeljük. Augusztusban a Kraven, a vadász, novemberben pedig a Venom 3 szépíthet, ha ellenben ezek is várakozáson alul teljesítenek, netán veszteséget termelnek, akkor a stúdiónak át kell majd értékelnie az univerzumépítéssel kapcsolatos terveit.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)