Hirdetés

Teljesen törölték a Space Jam: Egy új örökség egyik megosztó mesehősét, de egy másik is veszélyben lehet

|

Pepe lö Pici nem úszta meg a rendezőváltást.

Hirdetés

Nemrég írtunk arról, hogy túl dögös volt Lola Nyuszi a Space Jam: Egy új örökség rendezője szerint, ezért kellett átrajzolni, most pedig kiderült, hogy Malcolm D. Lee egy teljes mesehőst is kivágott a filmből. Eredetileg ugyanis Pepe Le Pew, azaz Pepe lö Pici is szerepelt volna az új Space Jam moziban, a direktor viszont úgy érezte, a hősszerelmes csíkos bűzösborz igazából a nőkkel szembeni erőszakot népszerűsíti. 

Pepe az első Space Jam filmben még gond nélkül szerepelhetett, de azóta számos támadás érte magát a karaktert, most pedig bár előzetesen még leforgattak vele egy jelenetet, végül az ominózus képsorok a kukában végezték - ezt a jelenetet egyébként még az előző rendező, Terence Nance forgatta le.

Hirdetés

A jelenet kapcsán egyébként az az érdekes, hogy kifejezetten negatív körítésben tálalta volna Pepe viselkedését, ugyanis kiderült volna belőle, hogy Penelope, a macska, akiért a borz rajong, végül távoltartási végzést nyújtott be ellene. A film főszereplője, LeBron James (aki épp Lola Nyuszi hollétéről érdeklődik a csaposként dolgozó, és emberi vendégeit is zaklató Pepénél) pedig helyre is rakja a borzot, és elmagyarázza neki, nem nyomulhat csak úgy bárkire még a rajzfilmfigurák között sem. 

Pepe lö Pici és Penelope

Még egy csavar akad a sztoriban: az említett bárban egy női vendég képen is törölte volna a taperolós Pepét, ezt a szereplőt pedig az a Greice Santo játszotta el, aki anno maga is szexuális zaklatás áldozatává vált. Santo most kifejezetten szomorú, hogy bár leforgatott egy jelenetet, ahol végre valahára fel tudott képelni egy zaklatót, ezt végül senki sem fogja látni. 

Greice Santo

Messze nem Pepe törlése és Lola átfazonírozása volt azonban a Space Jam: Egy új örökség utolsó botránya: a New York Times egyik cikkében ugyanis arról volt szó, hogy a sztereotíp megjelenítés kódolhatja a gyerekekben a rasszizmust. Az új Space Jam esetében sokaknak Speedy Gonzales, a mexikói kiesegér miatt támadt olyan gondolata, hogy nem szabadna ilyen mexikói sztereotípiákat belepakolni egy rajzfilmbe. 

Speedy Gonzales szinkronhangja viszont frappáns válasszal állt elő, tweetjében a következőket írta:

"Nem tudsz elkapni engem, cancel culture. Én vagyok a leggyorsabb egér egész Mexikóban!"

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)