Hirdetés

Tényleg a Legendákból emelték át az Ahsoka tévésorozat új, pusztakezes jedi-harcmodorát?

|

Ez valóban a Teräs Käsi vagy valami egészen más?

Hirdetés

Mondanunk sem kell, hogy masszív spoilerek következnek a jelenleg is futó Star Wars: Ahsoka tévésorozat, különösen annak mai, hetedik része kapcsán, szóval ha ez bármennyire is zavar benneteket, akkor ezen a ponton inkább fejezzétek be az olvasását. 

Az új részben ismét láthattuk az előző epizód végén felbukkant Ezra Bridgert, a folytatásban pedig neki és Sabine Wrennek meggyűlt a baja pár rosszfiúval. A harc előtt Sabine át is akarta adni Ezrának a férfi egykori fénykardját, Ezra viszont köszönte szépen nem kérte se a fegyvert, se a nő pisztolyait. Ettől még nem maradt ki az összecsapásból: egy fura, pusztakezes harcmodort mutatott be, ami az erőhasználat és a harcművészet keveréke volt, és simán felül tudott vele kerekedni az ellenfelein. 

Hirdetés

Egyesekben felmerült, hogy ez gyakorlatilag a Legendákból már ismert Teräs Käsi kánonbéli megfelelője lehet, de ez az állítás kétféle módon is téves. Egyrészt a Teräs Käsi nem a jedik harcművészete, hanem épp az erőhasználók elleni harcmodor, egy olyan harci stílus, mivel egy hétköznapi embernek is esélye lehet egy jedivel szemben. Másfelől pedig a Teräs Käsi bizony tiszteletét tette már a Kánon tartalmai között is, egészen pontosan a Marvel által kiadott Star Wars képregényekben. Itt ugyanis kiderült, hogy a Vörös Hajnalt vezető Maul (egykori Darth Maul) ismerte a Teräs Käsi technikáját, ezt pedig megtanította a hadnagyának, Qi'rának is - Qi'ra ugyebár a Solo: Egy Star Wars-történet című mozifilmben bukkant fel először, ott Emilia Clarke alakította őt.

Ezra meglehetősen különleges és legalább ugyanennyire látványos "erőkaratéja" tehát tényleg nagyon izgalmasnak tűnik, de ez egyáltalán nem a Teräs Käsi, hanem valami egészen más, egészen új. 

Nektek bejött ez az új harcmodor az Ahsoka legutóbbi részében?

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)