Hirdetés

Egy érdekes erőképesség köti össze a Skywalker korát és a The Mandalorian sorozatot

|

Nem véletlen, hogy a Disney+-on futó sorozatban is pont az új film premierjének hetében villantották meg ezt a képességet.

Hirdetés

Talán nem annyira meglepő a cím és a felvezetés fényében, hogy a következő sorok spoileresek lesznek a Skywalker kora mozifilm és a The Mandalorian sorozat tekintetében is, és bár nem eget rengető csavarról van szó, azért mindenképp ennek tudatában olvassatok csak tovább, illetve hagyjátok el ezt a cikket addig, amíg nem vagytok naprakészek a Star Wars filmek és sorozatok terén.

Hirdetés

Az új Star Wars trilógia számos új erőképességet bevezetett a kánonba, a kilencedik epizódban pedig Rey ismét egy érdekes új technikát sajátít el: gyakorlatilag képessé válik kézrátétellel gyógyítani, még a halálosnak tűnő sebeket is pillanatok alatt helyre tudja hozni. A gyógyítás tulajdonképpen úgy működik, hogy saját életerejének egy részét átvezeti az Erőn keresztül a sérült személybe, ezzel gyógyítja meg az illetőt.

A The Mandalorian legutóbbi részében pedig a bébi Yoda is használta ugyanezt a képességet. Sőt, ha pontosak akarunk lenni, akkor már a második részben próbálta meggyógyítani Mandót a trandoshan fejvadászokkal való összecsapás után. A hetedik epizódban viszont végre tényleg használta is ezt a különleges képességet a kis cukiság, ugyanis Greef Carga halálos sebet kapott, ráadásul gyorsan terjedő méreg is a szervezetébe jutott, bébi Yoda viszont simán meggyógyította őt. A jelek szerint tehát nem egye egyedi képességről van szó, hiszen több erőhasználó is alkalmazta a gyógyítást. 

A kánonba tartozó filmekben, sorozatokban, képregényekben és könyvekben eddig nem találkozhattunk konkrét utalásokkal a gyógyítás képességére, de a Disney korszak előtt megjelent, immár Legendák közé sorolt történetekben azért volt rá példa bőven. Mara Jade, vagy épp Barriss Offee többször is meggyógyították saját magukat és társaikat meditáció közeben. Több mint 130 évvel a Yavini csata után Cade Skywalker (Luke egyik leszármazottja) a képregényekben bizonyos esetekben még fel is tudott valakit támasztani közvetlenül az illető halála után. Ha még mélyebbre ássuk magunkat a Legendák történeteibe, akkor azt is láthatjuk, hogy a sötét oldal is rendelkezik egyfajta gyógyító képességgel. 

Darth Vader és Darth Bane is begyógyította saját sérüléseit az Erő segítségével. A Shadows of the Empire regényben Vader még arra is képes volt, hogy saját haragját segítségül hívva, az Erőt használva lélegezni tudjon sisakja nélkül is. És persze ne feledkezzünk el a Knights of the Old Republic II-ben látott Darth Sionról sem, aki folyamatosan az Erővel tartotta egyben saját szétzúzott testét. 

Régi-új képességről van tehát szó, ami immár a hivatalos kánonban is megjelent.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)