Hirdetés

Szavazz: hogy tetszett a The Walking Dead 8. évad premiere?

|

Folytatódik a háború, vagyis most indul csak be igazán. Majd. Később. A The Walking Dead 8. évad első epizódja felvet pár kérdést, spoilerek miatt csak óvatosan olvassatok tovább.

Hirdetés

A sorozat hetedik évada úgy ért véget, hogy Rick és bagázsa hadat üzent, Negan meg tárt karokkal várja őket. A nyolcadik évad ennek megfelelően nem egy lassú, készülődős felvezető résszel indult. Spoileres cucc, óvatosan!

Hirdetés

Megkezdődött a sokrétegű és összetett támadás, melynek során több lövedéket lőttek ki, mint amennyi indokolt lett volna (és amennyit ember képes felhalmozni, hacsak nem talál egy elhagyatott lőszerraktárt), és több szálon zajlottak az események, mint amennyi még kényelmesen követhető. 

Ha nem vesszük figyelembe a képregényben történteket, a hidra fejét Rickék a megérkezéskor levághatták volna, mert bár nem sok a mesterlövész a csapatban, Simont, Negant, meg a többieket, akik kiálltak, még simán eltalálják. Viszont nem csak velük akartak végezni, hanem az egész bagázzsal, úgyhogy inkább hangzavart keltettek és beterelték a zombikat a bázisra.

Két problémám van a résszel. Egyrészt nem láttuk a tervezési fázist, így nem tudni, pontosan minek és hogyan kellene történnie, és ahhoz képest mi sikerült félre. Gabriel atyát (aki annyira súlytalan karakter, hogy nagyjából bármikor kinyírhatnák, még csak tárgyalási alapnak sem elég) nyilván nem akarták otthagyni, a gyáva Gregory meg hiába menekült el, ha van logika a sorozatban, az első adandó alkalommal átdöfik a fejét. Kíváncsi vagyok, ez a két hiba mennyire kavarja meg a történéseket -nem kellene, hogy ezek miatt a terv félrecsússzon. 

A legfontosabb kérdés mégis a Rick féle (vélhetően) három idősíkon futó vonal, aminek egy része vagy álom, képzelet, esetleg valami jövőkép, egyelőre nehéz megmondani. Mindenki olyan biztosnak tűnik a dolgában, hogy csak na, egyelőre pusztán a néző pislog kissé értetlenül, de remélhetőleg a további epizódok rendet tesznek a fejekben és talán a pörgősebb hangulat is megmarad.

Ha láttátok már a részt, szavazzatok, és kommentben jöhetnek az okfejtések, tényleg érdekelne, ti mit gondoltok az eseményekről és a Ricket ábrázoló képsorokról.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)