Hirdetés

Többé már nem titok: kiderült, kicsoda Sauron A Gyűrűk Ura: A hatalom gyűrűi sorozatban

|

Nem okozott hatalmas meglepetést A Gyűrűk Ura: A hatalom gyűrűi évadzárója, Sauron kiléte sem titok többé.

Hirdetés

A Gyűrűk Ura: A hatalom gyűrűi első évadának nyolcadik, egyben utolsó része nem hagyta tovább kétségek között a rajongókat: végre kiderült, kicsoda Sauron, aki ebben a korban alakváltóként járta Középföldét, így tulajdonképpen bárkiről elképzelhető volt, hogy valójában ő a Sötét Úr. Igazából persze leginkább két szereplőre szűkült a kör: az égből aláhullott idegenre, és Délfölde királyjelöltjére, Halbrandra. Most konkretizálni fogjuk a helyes megfejtést, úgyhogy kizárólag akkor folytassátok az olvasást, ha ez nem zavar benneteket!

Az évadzáróból ugyanis kiderült, hogy valójában végig Halbrand mozgatta a szálakat, ő manipulálta Galadrielt. Ez egyébként annak tükrében eléggé fura kreatív döntés, hogy Tolkien művei szerint az ekkoriban Annatar, Ajándékok Ura nevet viselő Sauron gyanús volt Gil-galad és Elrond számára, ezért nem engedték be őt Lindonba, sőt Annatar még Galadrielnek is gyanús volt.

Hirdetés

Más tündék, például Celebrimbor és a többi kovács viszont tárt karokkal fogadták az Ajádnékok Urát Eregion, ahol elkészültek az első gyűrűk - Galadriel és férje Celeborn kezéből egyébként épp ekkor csavarták ki Eregion vezetését (a sorozatban Galadriel most épp halottnak hiszi Celebornt).

Bizonyos pontokon egyébként egészen izgalmasan csavarták meg és emelték át Sauron eredeti történetét a szériába. A gyűrűk elkészítése után (a tündék három gyűrűjét sosem tudta Sauron beszennyezni, ellenben a törpök hét és az emberek kilenc gyűrűjével) ugyanis az emberek királyának kiáltotta ki magát, Númenorból pedig azért hajózott Középföldére Ar-Pharazôn, hogy megütközzön vele. Mivel a númenoriak túlerőben voltak, Sauron önként megadta magát és fogolyként Númenorba került.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Itt hamar a király első tanácsadója lett. Mesterkedéseinek hála Melkor-kultusz alakult ki a szigeti királyságban, sőt arra is rávette a királyt, hogy vágassa ki a Fehér Fát, Nimlotht - Isildur (aki nyilván nem halt meg, hiába akarja most ezt sugallni a sorozat) viszont ellopta a fa gyümölcsét, ebből lett később Gondor Fehér Fája. Sauron végül arról is meggyőzte Ar-Pharazônt, hogy támadja meg Valinort, ekkor pusztult el teljes Númenor. Ez volt az a pont, amitől fogva Sauron többé nem volt képes szép, embernek tetsző alakot felölteni. Magához vette az Egy Gyűrűt, és visszatért Mordorba. 

A fentiek valamilyen formában minden bizonnyal bemutatásra kerülnek majd A Gyűrűk Ura: A hatalom gyűrűi későbbi évadaiban, szóval sok izgalmat tartogat még nekünk Halbrand, jobban mondva Sauron jövője. Kérdés persze, mennyire jönnek majd be a rajongóknak a változtatások, melyekből az első szezonban is elég sokat kaptunk.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)