Hirdetés

Tudtátok, hogy majdnem John Travolta is bekerült a Rambo 2-be?

|

Puska kellett volna ahhoz a melóhoz is...

Hirdetés

Biztosan tudjátok, hogy az 1982-es Rambo - Első vér a franchise többi filmjéhez képest egy jóval visszafogottabb, Sylvester Stallone főhősét is inkább emberi oldaláról megközelítő alkotás (csak viszonyításképpen, az első filmben a karakter csupán egyszer öl, a folytatásban 75-ször). Mégsem sokon múlott, hogy az 1985-ben debütált Rambo 2. kapjon egy komikus mellékkaraktert is, ráadásul az alkotóknak már a jelöltjük is megvolt erre a szerepre.

Mint ismeretes, a Rambo 2. forgatókönyvébe az a James Cameron is besegített, aki eközben a Terminátor - A halálosztó forgatására készült éppen. Nagy vonalakban a Cameron által leszállított szkript végül nem sokban különbözött a végeredménytől, csakhogy Stallone így is egy csomó mindent átírt benne vagy kivett belőle, például az említett mellékkaraktert is, akit kifejezetten John Travoltának írtak.

Hirdetés

Stallone és Travolta egyébként ekkor már elég jól ismerték egymást, elvégre Rambo megformálója volt a Ponyvaregény későbbi sztárját felvonultató, 1983-as Életben maradni című zenés film rendezője is. Stallone mégis megvétózta a tech zseni, folyton vicceskedő, ily módon újdonsült társát is felbosszantó Brewer hadnagy ötletet, akit a főhősnek az eredeti történet szerint még ki is kellett volna menekítenie  a foglyokkal teli táborból.

A film tehát Bewer, ily módon Travolta nélkül került bemutatásra - és hát így is sikerre vitték a folytatást, elvégre a franchise legtöbb pénzt hozó részéről beszélünk annak több mint 300 millió dolláros bevételével, még ha a kritikusok nem is voltak érte úgy odáig. Ehhez képest a 2019-ben bemutatott ötödik rész már csak alig több mint 91 millió dollárt, illetve még gyatrább kritikákat hozott, de legalább a Mortal Kombat 11 Ultimate-ben némileg jobban megy Rambo sora:

Forrás: Screen Rant.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)