Hirdetés

Úgy tűnik, készül a Polar Express 2, húsz év után kaphat folytatást az animációs film

|

Robert Zemeckis karácsonyi filmje ugyan anno nem robbantott bankot, de a mai technológiával sikeres lehet.

Hirdetés

Pontosan 20 évvel ezelőtt, 2004-ben került a mozikba Robert Zemeckis karácsonyi animációs filmje, a Polar Expressz, amely egy olyan kisfiú történetét meséli el, aki már nem hisz a Mikulásban, míg nem egy szép napon meg nem áll egy hatalmas vonat a házuk előtt, ami elviszi őt az Északi-sarkra. A film egyik különlegessége, hogy a legtöbb karaktert Tom Hanks szinkronizálta.

Az akkor rekordnak számító, 165 millió dolláros költségvetésből készülő mozi nyilván nem csak Tom Hanks gázsijának köszönhetően volt ilyen drága, hanem a felhasznált technológia miatt is: Zemeckis  realisztikus ábrázolásmódra törekedett, az animációs technológia azonban még nem tartott a megfelelő szinten, az "uncanny valley" hatás pedig sok nézőnek nem jött be.

Hirdetés

A film 314 millió dollárt termelt a mozikban, ami nem túl fényes eredmény, de nem tudhatjuk, hogy azóta tévés vagy DVD-s megjelenésekkel pontosan mennyit hozott a konyhára. A producer, Garry Goetzman mindenesetre nagyon pozitívan nyilatkozott a folytatásról:

"Nagyon szeretnék folytatást az Ahol a vadak várnakhoz. Nagyon szívesen csinálnék Mamma Mia 3-at. Az nagyot menne. De rengeteg a megválaszolásra váró kérdés, ezek nem betonbiztos vállalkozások. Idő kell hozzájuk, de mi szeretünk megfontoltan haladni. De az biztos, hogy a Polar Expressz 2-n dolgozunk".

Persze messze vagyunk még attól, hogy tényleg révbe érjen a projekt, egyáltalán nem biztos, hogy egyáltalán elkezdődik majd a forgatás. Ugyanakkor ha Goetzman nem csak az újságíró megnyugtatására nyilatkozott így, akkor örömteli hallani, hogy legalább a koncepción, potenciális forgatókönyvön már dolgozik valaki. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)