Hirdetés

Új albummal jelentkezik a Foo Fighters, itt az első dal róla

|

Ezzel foglalják össze az elmúlt egy év érzelmeit, amiket a dobos Taylor Hawkins elvesztese következtében éltek át.

Hirdetés

2022. március 25-én, váratlanul hunyt el Taylor Hawkins, a Foo Fighters zenekar 50 éves dobosa, aki 1997 óta zenélt együtt Dave Grohlékkal, és nagyon szoros kapcsolatot ápolt az énekessel. Halálát követően a banda hosszú szünetre ment, tavaly szeptemberben szerveztek két koncertet, melyeken vendégzenészek közreműködésével emlékeztek meg a legendás dobosról.

Azt még nem tudni, ki lép majd a helyébe (pletykák szerint vagy a Pearl Jamből ismert Matt Cameron, vagy az Angels & Airwavesben játszó Atom Willard, de mindketten beugrósként, és utóbbi csak akkor, ha előbbi nem ér rá), ahogy azt sem, ki dobolta fel az új, június 2-án megjelenő lemez dalait - könnyen lehet, hogy Grohl vállalta a feladatot, mint tudjuk, az éneklés és a gitározás mellett ehhez is ért.

Hirdetés

A Foo Fighters 11. albuma, a But Here We Are egy tízszámos nagylemez lesz, amely őszintén bemutatja, mit éltek át a zenészek Hawkins elvesztése óta: a dühöt, a bánatot, majd a megbékélést és elfogadást, meg minden egyebet, amivel kénytelenek voltak megküzdeni a trauma következtében. Szól továbbá arról, hogy hogyan segített a zenélés a helyzet feldolgozásában, egyúttal új fejezetet is nyit a zenekar történetében.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


A Greg Kurstin producer segítségével összeállított album nyitódala a gyászolós, de zúzós Rescued lesz, ezt alább lehet meghallgatni. Május 24-étől újra koncerteznek, eleinte az Egyesült Államokban, de június 2-án a Rock Am Ringen, majd két nap múlva a Rock Im Parkban is fellépnek Németországban, mielőtt visszatérnének Észak-Amerikába.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)