Hirdetés

Új énekessel folytatja az AWS zenekar

|

Siklósi Örsöt senki sem pótolhatja, de az új tag igyekszik továbbvinni az örökségét.

Hirdetés

Az AWS 2021 februárjában számolt be arról a szomorú hírről a Facebook-oldalán, hogy elhunyt az énekesük, frontemberük és egyben egyik alapítótaguk, Siklósi Örs, aki mindösszesen 29 éves volt, amikor alulmaradt a leukémiával vívott hosszas küzdelemben. 

"Elvesztése felfoghatatlan és felbecsülhetetlen veszteség. Határtalan kreativitása, dalszövegeinek mélysége, színpadi jelenlétének elsöprő energiája és karizmája pótolhatatlan űrt hagy maga után, nem csak a mi életünkben, de a magyar könnyűzene és művészet világában is. "

- nyilatkozták akkor zenésztársai, akik azóta két olyan dalt is megjelentettek, amiket még az énekes halála előtt rögzítettek, az viszont hatalmas kérdés volt, hogy kivel és miképpen folytatják majd a munkát. A válasz nemrég született meg, az AWS egy hosszú Facebook-bejegyzésben magyarázta meg az Odaát című klippremierrel egybekötve, hogy ki viszi tovább Örs örökségét és mik a terveik. 

Hirdetés

Az AWS új énekese Stefán Tamás lett, akit a közönség a Faminehill-ből és a Stefvnnak köszönhetően ismerhet. Az Odaátban már őt hallhatjuk, a tagok szerint pedig Stefán szemében pont ugyanazt az elhivatottságot látják, ami őket is jellemezte az elmúlt 16 évben, ami lendületet adott a folytatáshoz. 

Az AWS szavai alapján Örs hiánya egész életükben elkíséri majd őket, ott lesz velük minden koncerten, hangban és zóban, de a történetük folytatódik, és együtt mennek tovább, immáron Stefán Tamással kiegészülve, aki a Lángoló beszámolója szerint a következőt nyilatkozta a csatlakozásáról:

"Olyan szakmai és emberi bizalmat fektet belém a zenekar, amit talán még soha senki, és ezt minden tőlem telhetővel viszonozni szeretném. Nehéz erről beszélni, gondolkodni sem könnyű rajta, de egy csodálatos dolgot vihetek tovább, és igyekszem kihozni a helyzetből és magamból is az abszolút maximumot. Szerintem a dal hangulata, atmoszférája egyértelműen azt hozza magával, amire mindannyian összpontosítani próbálunk: az újrakezdés, egy folytatás kezdete, amibe annyira pozitívan és elszántan kezdünk bele, amennyire csak lehet. A szöveget is tagadhatatlanul ebbe az irányba vittem, mert ez a dal egy új fejezetet indít. A saját életem elmúlt éveinek is kitörölhetetlen része volt a gyász, és a zenekar is nehéz időszakon van túl, viszont együtt, barátokkal, a családunkkal, a szeretteinkkel, az egész AWS crew-val kéz a kézben indulhatunk tovább. Ez egy gyönyörű dolog, erről szól ez a dal nekem."

A zenekar februárban turnéra indul, megfordulnak majd Debrecenben, Kecskeméten, Győrben, Miskolcon és Pécsen, május végén pedig bemutatjuk új kislemezüket a Budapest Parkban. 

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)