Hirdetés

Új Menekülő ember készül, amelyik nem remake, de nem is folytatás

|

Az Arnold Schwarzenegger főszereplésével forgatott 1987-es akciófilm csak lazán kapcsolódott az alapjául szolgáló regényhez, ezúttal máshogy lesz.

Hirdetés

Hollywoodot rendszeresen éri az a jogos vád, hogy kiveszett a nagy stúdiók filmjeiből az eredetiség és már régóta a kockázatkerülés jellemzi a produkciókat, amelyek szinte kivétel nélkül remake-ek, rebootok, vagy jobb esetben adaptációk. Az utóbbi halmazba tartozik a nálunk Menekülő ember címmel forgalmazott The Running Man is, amelynek Arnold Schwarzenegger volt a főszereplője.

Az akkori szemmel nézve nem túl távoli jövőbe (nekünk viszont már a múlt) helyezett történet szerint 2017-re az USA totalitárius rendőrállammá vált, a kormányzat pedig azért, hogy a lakosság figyelmét elterelje a jogtiprásokról, útjára indítja a The Running Man című valóságshowt, amelyben a rendszer ellenségeit köztörvényes bűnözőknek festik le, és nézők milliónak a szeme láttára kegyetlen macska-egér játékban lemészárolják.

Hirdetés

A Paul Michael Glazer rendezte 1987-es adaptációról tudni kell, hogy elég komoly változásokat eszközölt az azonos című regényhez képest, és jóval kevésbé cinikus, ráadásul a befejezése is könnyebben befogadható, nem olyan nyomasztó, mint ahogy azt Stephen King (senkit se zavarjon meg, hogy Richard Bachman álnéven publikálta) papírra vetette.

Úgy tűnik, a Paramount Pictures elérkezettnek látja az idejét egy újabb, ezúttal szöveghűbb adaptációra, a Deadline értesülései szerint ki is szemelték Edgar Wrightot (Nyomd, bébi, nyomd) rendezőnek. Ő jegyzi majd a forgatókönyvet is Michael Bacall (21 Jump Street - A kopasz osztag) társaságában. A stáb további tagjainak kiléte ismeretlen, ahogy arról sem tudni még, mely színészeket környékezték meg szerepajánlattal.

Szerintetek jó ötlet, hogy ismét filmvászonra viszik a Menekülő embert?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)