Hirdetés

Új tulajdonoshoz kerülnek a G.I Joe és a Transformers egyes jogai

|

Sok-sok év után már nem az IDW meséli a két franchise történeteit.

Hirdetés

Akik jártasak a képregények világában, minden bizonnyal hallottak már az IDW-ről, akik többek között a My Little Pony és a Dungeons & Dragons jogaival is rendelkeznek. A cég szoros kapcsolatot ápol a Hasbróval, akiknek nem csak az előbb említett két sorozatából csinálnak történeteket, hanem a G.I Joe és a Transformers is náluk ölt rajzolt formát.

Hirdetés

Az IDW már 14 éve publikálja a G.I. Joe képregényeket, a másik franchise, a Transformers jogai pedig már 17 éve állnak a cég tulajdonában. Amint azt a THR-en megjelent nyilatkozatukból megtudtuk, 2022 végén nagy változások jönnek, még annak ellenére is, hogy most épp egy jubileumi dömpingre készülnek, hiszen 40 éves lett a G.I. Joe játékszéria.

"2022 végén az IDW búcsút mond a G.I. Joe és a Transformers képregényeknek. Elképzelhetetlenül büszkék vagyunk, hogy gondozhattuk ezeket a címeket - 17 évig az álcázott robotokkal és 14-ig egy igazi amerikai hőssel - és szeretnénk megköszönni a rajongók táborának a páratlan támogatást hónapról hónapra. Végtelenül hálásak vagyunk továbbá a tehetséges művészeknek, akik segítettek életre hívni ezeket a karaktereket a képregényeinkben."

Az év végéig azonban betáblázta magát az IDW. A G.I. Joe 40 éves évfordulójára több meglepetéssel is készülnek, érkezik továbbá egy "G.I. Joe: A Real American Hero" kiadvány, épp a 300., amit az a Larry Hama ír majd, aki annak idején, mikor még a Marvelé volt a jog, a G.I. Joe történeteken dolgozott.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

A Transformers rajongók is készülhetnek, ugyanis két új széria mellett lesz még néhány egyrészes epizód, amik lezárják a jelenleg futó "Transformers" sorozatot.

Állítólag az Image Comics kiadó alá tartozó, és Robert Kirkman irányítása alatt álló Skybound Entertainment lehet az utód, akik a The Walking Dead képregényeket is szállították, hiszen már korábban is érdeklődtek a jogokért, az IDW kivonulásával azonban most tényleg lehetőségük nyílik G.I. Joe és a Transformers jogok megszerzésére. A Skybound Entertainment egyik divíziója egyébként az a Skybound Games, ami a klasszikus Baldur's Gate, Baldur's Gate II, Baldur's Gate: Siege of Dragonspear, Icewind Dale, Planescape: Torment, és Neverwinter Nights játékokat felújíttatta a Beamdog csapatával.

Nem lenne tehát ördögtől való ötlet azt feltételezni, hogy akár videojátékos fronton is előrukkolhatnak valamivel a G.I. Joe és a Transformers franchise-ok kapcsán.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)