Hirdetés

Újabb film készül az Óz, a csodák csodájából

|

Rendezőt az elmúlt évek egyik legnagyobb sorozatszenzációjából talált magának a projekt.

Hirdetés

Nicole Kassell, az HBO-féle Watchmen sorozat rendezője új adaptációt vezényel le L. Frank Baum klasszikus gyerekregényéből, az Óz, a csodák csodájából - tudta meg a Deadline.

Kassell három epizódot rendezett meg az említett sorozatból, amiért a rendezők céhének díját, illetve executive producerként az Emmyt is megkapta. A filmprojektet birtokló New Line stúdió kiemelt prioritással kezeli a produkciót, Kassell-lel való megállapodásukat pedig hosszas rendezőkeresés előzte meg, mígnem ráleltek a Watchmennel mind vizualitásban, mind világépítésben, mind adaptálásban bizonyító rendezőnőre.

Hirdetés

Az Óz, a csodák csodáját 1900-ban adták ki, ezt 13 további könyv, illetve - mivel 1956 óta már a  közkincs része - megannyi filmváltozat követte, köztük természetesen a leghíresebb, az 1939-ben bemutatott Judy Garland-film is.

Közleményében Kassell azt írja, megtiszteltetésnek veszi, hogy csatlakozhatott a projekthez, hiszen az 1939-es film fontos részét képezi életének, az alapanyag témáinak újrafelfedezése pedig szerinte aktuálisabb és sürgetőbb, mint valaha.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)