Hirdetés

Újabb magyar Oscar a láthatáron? Remek esélyekkel indul az Amok

|

A világ egyik legnagyobb animációs filmfesztiválján díjazták Turai Balázs rövidfilmjét, ami így automatikusan Oscar-jelölést is kapott.

Hirdetés

A 2022-es Annecy Nemzetközi Animációs Filmfesztiválon magyar vonatkozású siker született: rövidfilm kategóriában Turai Balázs alkotása, az Amok lett a díjazott, ami önmagában is hatalmas fegyvertény, az elismerés azonban egy még ennél is sokkal nagyobb lehetőséget hordoz magában.

Díjazásának köszönhetően ugyanis az Amok automatikusan Oscar-jelölést is kapott, így minden esély megvan arra, hogy Turai Balázs végül az Akadémia díját is haza tudja hozni.

Hirdetés

2023. március 12-én, a 95. Oscar-gálán tehát biztosan ott lesz egy magyar alkotás is, az Amoknak a legjobb animációs rövidfilm kategóriában lesz esélye elhozni az arany szobrocskát. 

Előzetesét alább nézhetitek meg:

Legutóbb az idei Oscar-díjátadón örülhettünk magyar győzelemnek, akkor Sipos Zsuzsanna, a Dűne berendezője kapott szobrot a legjobb production design, azaz látvány kategóriájában.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)