Hirdetés

Valaki egy vagyont fizetett érte, hogy rossz minőségben nézhesse a Rocky filmeket

|

Ritka videókazetták cseréltek gazdát egy aukción.

Hirdetés

Jóllehet, a jogokat botor módon kiengedte a kezéből, senki sem vitathatja Sylvester Stallone-nak a Rocky franchise létrejöttében játszott kardinális szerepét. Az 1976-ban bemutatott első rész forgatókönyvét ő maga írta, alakításáért pedig Oscar-díjra is nominálták. Ezt a jelölést ugyan nem sikerült arany szobrocskára váltania, de három másikat igen, így a legjobb film, a legjobb rendezés és a legjobb vágás kategóriában is kiütéssel diadalmaskodott a Rocky.

A folytatások már jobban megosztották a kritikusokat, de a Rocky II és a Rocky III máig közönségkedvencnek számít. Ezek, akárcsak a későbbi részek a mozis pályafutásuk befejeztével VHS kazettákon találtak utat a rajongók otthonaiba, és míg a többség valószínűleg szó szerint rongyosra nézte őket, volt, aki a mai napig ki sem bontotta a csomagolást. Most már tudjuk, ő döntött jól.

Hirdetés

A The New York Times számolt be arról, hogy még februárban a Heritage Auctions árverésén egy névtelen vásárló összesen 53 750 dollárt (kb. 18 millió forintot) fizetett az első három rész bontatlan, első kiadásáért. A Rocky 27 500 dollárt ért meg neki, a Rocky II 12 500-at, a Rocky III pedig 13 750-et. A videókazettákat egy Jay Carlson nevű gyűjtő adta el, aki azért őrizte meg ezeket a relikviákat, mert készített egy időkapszulát az 1982-ben született fiának.

Stallone szériája még két további résszel bővült, majd két és fél évtizedig szunnyadt, mielőtt a 2015-ös Creed spin-offal visszatért volna a köztudatba. Azóta már Apollo Creed fia, Adonis története is sorozattá bővült, idén debütált a harmadik felvonása Michael B. Jordannel és a botrányba keveredett Jonathan Majors főszereplésével.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)