Hirdetés

Váratlan fordulattal zárult Alec Baldwin és a lelőtt operatőr ügye

|

A színész peren kívül megegyezett Halyna Hutchins családjával, ráadásul a Rust forgatása is megy tovább.

Hirdetés

Tavaly októberben tragédiába torkollott a Rust című western forgatása, Alec Baldwin kezében elsült egy kellékként használt pisztoly, a lövedék pedig áthatolt Halyna Hutchins vezető operatőrön, majd eltalált a film rendezőjét, Joel Souzát is. Mindkettejüket kórházba szállították, de Hutchins sérülése olyan súlyos volt, hogy nem tudták megmenteni az életét.

Az azóta több szálon zajló vizsgálatban a kiszabható legszigorúbb büntetést mérték Alec Baldwin produkciós cégére, az FBI pedig arra jutott, hogy hiába tagadta több interjúban is a főszerepet játszó színész, meg kellett húznia a ravaszt ahhoz, hogy leadhassa a lövést. Most azonban úgy tűnik, hogy a Baldwin feje felett gyülekező borús fellegek egyik pillanatról a másikra szertefoszlani látszanak.

Hirdetés

Matthew Hutchins, a lelőtt operatőr özvegye ugyanis bejelentette, hogy peren kívüli megállapodásra jutottak Alec Baldwinnal és a Rust Movie Productionsszel, az egyezség részeként Hutchins executive produceri minőségben részt vesz a Rust 2023 januárjától folytatódó munkálataiban. Hutchins úgy fogalmazott, hogy nem kíván vádaskodni vagy felelősöket keresni, mert mindannyian meg vannak győződve róla, hogy felesége halála szörnyű baleset volt, ellenben hálás azért, amiért a producerek és a szórakoztatóipar közössége összefogtak Halyna utolsó munkája előtt tisztelegve - áll a Variety beszámolójában.

A producereknek így nem kell szembenézniük azzal a váddal, a bíróság előtt, hogy a balesethez a költségek lefaragása és hanyagság vezetett.

Baldwin ügyvédje is kiadott egy nyilatkozatot, melyben az áll, hogy a nehéz eljárás során minden érintett fél kiemelt figyelmet fordított arra, hogy az történjék, ami a legjobb Halyna 9 éves fiának. Továbbá hálásak mindenkinek, aki hozzájárult e tragikus és fájdalmas helyzet rendezéséért.

A végül megmenekült Rust rendezője sem tartotta magában gondolatait:

"Azok, akik elég szerencsések voltak ahhoz, hogy időt töltsenek Halynával, kiemelkedően tehetséges, kedves, és kreatív személynek ismerhették, a hihetetlen pozitív energia forrásának. Azt kívánom, bárcsak a világ más körülmények között, a lenyűgöző munkáján keresztül szerzett volna tudomást létezéséről."

Bár a folytatás keserédes, Sousa elégedett, hogy Mattel (Halyna férjével) és családjával együtt befejezhetik a munkát, amit Halynával elkezdtek. Máshogy nem is látná értelmét.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Baldwinhoz hasonlóan kellemetlen helyzetben találta magát Hannah Gutierrez-Reed, a produkció vizsgálat alá vont 24 esztendős fegyvermestere. A nő ügyvédje hangot adott védence megkönnyebbülésének, amiért peren kívüli megegyezés született, és abban bízik, hogy a nyomozóhatóságok is lezárják az ügyet.

A körzeti ügyész irodája azonban világossá tettet, hogy a polgári peres eljárás vége nem befolyásolja a döntésüket abban, hogy megindítsák-e a büntetőeljárást vagy sem, csak a tények és a bizonyítékok számítanak.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)