Hirdetés

Váratlanul bejelentette távozását a Sárkányok háza showrunnere

|

Miguel Sapochnick helyére a Trónok harca egyik veterán rendezője érkezik.

Hirdetés

Miután az elmúlt hónapokban jórészt csak negatív kontextusban szerepelt a címlapokon a Warner és a Discovery egyesülését igencsak megszenvedő HBO, égető szüksége volt valamire, amit sikerként lehet eladni a médiában. Erre tökéletesen megfelel a Trónok harca előtt közel két évszázaddal játszódó westerosi eseményeket feldolgozó Sárkányok háza, amit nemcsak a kritikusok zártak a szívükbe, hanem a közönség is.

Mindez azt eredményezte, hogy a nyitóepizód bemutatóját követően győzelmi jelentéssel felérő kommünikét adhatott ki az HBO, hiszen nézettségi rekordot ért el a Targaryen dinasztiára fókuszáló történet bevezetője. Egy héttel később pedig megismétlődött a bravúr, ugyanis az új gonoszt felvezető részt többen látták az első 24 órában, mint az azt megelőzőt.

Hirdetés

Ilyen kedvező fejlemények tükrében némileg váratlanul hatott, hogy Miguel Sapochnick, a sorozat egyik rendezője, executive producere, társalkotója és showrunnere kiszáll, másnak adja át a stafétát a második évadtól kezdve.

"Megtiszteltetés volt az elmúlt években a Trónok harca univerzumán dolgozni, főleg az utolsó kettőben, amit a Sárkányok háza nagyszerű stábjával és színészgárdájával tölthettem. Büszke vagyok az első évad eredményeire és rettenetesen örülök a nézők lelkes reakciójának. Nagyon nehéz számomra a továbblépés, de tudom, hogy ez a helyes döntés mind személyes, mind szakmai szempontból."

Fontos leszögezni, hogy a The Hollywood Reporternek nyilatkozó Sapochnik továbbra is a széria producere marad, és az HBO-val sem szakított, megállapodásuk értelmében bármin is fog dolgozni a jövőben, arra először a Warner divíziója jogosult ajánlatot tenni.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Ryan Condal, a Sárkányok háza másik sowrunnere marad viszont a helyén, és rövidesen új társat kap Alan Taylor (Thor: Sötét világ, Terminator Genisys) személyében, aki korábban már többször is megfordult a Trónok harca tájékán rendezőként.

Sapochnik szerint Taylornál, akit jó ideje ismer és tisztel, jó kezekben lesz a sorozat. Taylor pedig úgy fogalmazott, hogy alig várja a visszatérést Westerosra és a közös munkát Condallal a Sárkányok háza második etapján.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)