Hirdetés

Vers mindegy, kinek - Rambo szavalását még többen követik

|

Rambo verselésének köszönhetően a fél internet azzal van elfoglalva, hogy a legjobb magyar műveket ismert filmes karakterek szájába adják.

Hirdetés

Az őrület azzal "kezdődött" (igazság szerint egyáltalán nem most kezdődött, csak most robbant nagyot, de ez most nem fontos), hogy John Rambo (illetve magyar hangja, Gáti Oszkár), előadta nekünk Nagy László Ki viszi át a szerelmet című versét, amit később a Trónok harca és Hannibal Lecter is követett, azonban a GameStar "Vers mindegy, kinek" rovata folytatódik, méghozzá újabb alkotásokkal, jobb-rosszabb versenyzőkkel.

Az első videóban Samuel L. Jackson adja elő nagy beleéléssel Karinthy Frigyes - Előszó című páratlan költeményét Kőszegi Ákos egyedülálló hangján, amelynek alapjait a The Sunset Limited film adja. Nehéz szavakat találni, főleg az utolsó egy percben szorul össze a szív:

A következőben Columbo, mindenki kedvenc hadnagya avat be minket abba, hogy mi köze van az öreg nénének az őzgidához, mindezt Szabó Gyula utánozhatatlan orgánumán:

Furcsa lett volna, ha pont a Star Wars marad ki a szórásból, de hogy pont Dooku gróf (Szilágyi Tibor) valljon szerelmet a fiatal Obi-Wan Kenobinak Radnóti Miklós segítségével, az még nekünk is meredek. Mégis látni, hallani kell:

Radnóti másokat is megihletett, például a Nem tudhatom című örökérvényű versét Al Pacino szavalja Végvári Tamás hangján, miközben az 1999-es Minden héten háború jeleneteit láthatjuk megelevenedni:

Végül Dennis Hopper egy másik nagy irodalmi alakunkat, Vörösmarty Mihályt idézi Christopher Walken társaságában. Szóljon hát A merengőhöz bármiféle kommentár nélkül:

Ki tudja, mikor fullad ki ez? Szerintünk már kapkodja a levegőt, de azért jól szórakoztunk...

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)