Hirdetés

Vevőt kereshet az MGM filmstúdió

|

A nagy múltú cég tulajdonában olyan franchise-ok akadnak, mint a James Bond, a Hobbit, a Rocky és a Terminátor.

Hirdetés

2020 hatásait hosszú éveken keresztül nyögi majd a gazdaság és ez alól a filmipar sem kivétel. Hosszasan sorolhatnánk, hogy milyen premierek maradtak el és mely projektek forgatásait kellett felfüggeszteni, de ezzel még csak karcolgatnánk a koronavírus járvány következményeinek felszínét. Úgy tűnik, hogy az MGM fejesei úgy gondolják, itt az ideje, hogy egy nagyobb halnak adják el a stúdiót.

A Metro-Goldwyn-Mayert 1924-ben alapították, és az azóta eltelt közel száz évben Hollywood egyik legmeghatározóbb stúdiójává vált. A cég értékét jelenleg 5,5 milliárd dollárra becsülik, ami nem is véletlen, hiszen elképesztően neves és sikeres filmek és sorozatok fűződnek a nevükhöz.

Hirdetés

A cég tulajdonosai most a jelek szerint az élesedő streaming-versenyből szeretnének hasznot húzni, hiszen ha valakinek sikerülne megvásárolni az MGM-et, akkor nagyjából 4000 alkotás jogai kerülnének hozzá. Mondanunk sem kell, hogy egy ilyen szintű kínálatbővítés azonnal az élvonalba repíthetné a szolgáltatót.

Az MGM többek között olyan franchise-ok birtokában van, mint a James Bond, melynek 25. felvonása, a Nincs idő meghalni előre láthatólag 2021. április 2-án jelenik meg, de említhetjük még a Hobbitot, a Rockyt (és így a Creedet is), a Terminátort, a Robotzsarut, A szolgálólány meséjét vagy a Tomb Raidert is.

A céghez közeli források szerint az eladás lebonyolítására a vállalat két világklasszis pénzügyi tanácsadó céget, a Morgan Stanley-t és a LionTree LLC-t fogadta fel. Nem tudni, hogy ki jelentkezhet be a stúdió felvásárlására, de ha a hírek igazak, akkor most egy kifejezetten húsos falat vár bekebelezésre.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)