Hirdetés

Visszakerült a Legendák egy jedi képessége a Star Wars kánonba

|

A régi Star Wars kánon újabb elemét építették be a jelenleg hivatalos történetfolyamba, az első The High Republic regényből tudtuk meg mindezt.

Hirdetés

A napokban elstartoltak a Star Wars új korszakának, a The High Republic érának az első kiadványai, így többek között megjelent a Light of the Jedi regény (ez annak a regényfolyamnak az első része, ami az új sztori fő történetszálának tekinthető), illetve elindultak a Marvel-féle The High Republic képregények is, az első számban rögvest Yoda nagymestert is láthattuk.

Számunkra most a Charles Soule által írt Light of the Jedi lesz fontos, ugyanis ebben a regényben tért vissza egy olyan jedi képesség, amelyet korábban a régi, immár Legendák néven illetett kánonban is megismerhettünk. 

Hirdetés

A regény főszereplője, Avar Kriss jedi mester egy hatalmas katasztrófa után próbálja helyreállítani a rendet az egész köztársasában: felrobbant ugyanis a hiperűrben egy szállítóhajó, szétszóródott roncsai pedig nemcsak a galaxisban hiperűrsebességgel történű utazást lehetetlenítették el, hanem akár bolygókat is képesek elpusztítani. 

Az egyik roncsdarab egy tartálynyi robbanásveszélyes gáz volt, ami történesetesen épp egy rendszer napja felé tartott. Ha a tartály becsapódik a napba, akkor az így keletkező robbanás azonnal megölnek mindenkit a szóban forgó rendszerben. Megoldást keresve Avar Kriss ekkor az Erőn keresztül felvette a kapcsolatot az összes jedivel a rendszerben. Ugyan nem nevezeték nevén a könyvben ezt a technikát, de a Legendák kánon ismerői pontosan tudják, hogy ez a képesség bizony a Force Meld. Avar Kriss és a többi jedi egyesített erővel végül sikeresen eltérítette a tartályt a veszélyes pályáról, így az nem csapódott bele a napba. Mindezt így írta le a kötet:

"A jedik összekapcsolódtak az Erőn keresztül az egész rendszerben. Néhányan lehunyták a szemüket, páran felemelték a karjukat, mások álltak, vagy leültek a földre meditálni, míg megint mások lebegtek felette. Egyesek űrhajókon voltak, mások a felszínen. A legtöbben egyedül voltak, mások rendtársaikkal együtt, egyesek pedig kisebb csoportokkal, akik valahogyan érezni tudták, épp nagyon fontos dolog történik, noha ők maguk nem érzékelték az Erőt. Több tucat jedi cselekedett egyszerre."

Messze nem ez az első alkalom, hogy az új kánon a régiből merít ihletet, ha jedi képességekről van szó. A Star Wars: Skywalker korában látott gyógyító erő is régóta létezett például a Legendákban. 

Avar Kriss mester

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)