Hirdetés

Watchmen - kiderült, mikor játszódik az HBO sorozata

|

A Watchmen tévésorozat írója mesélt kicsit a most készülő szériáról.

Hirdetés

Mielőtt Zack Snyder elkezdte módszeresen a földbe döngölni a DC filmes univerzumát, még 2009-ben elhozta nekünk a Watchmen filmes adaptációját, ami ugyan nem nyerte el minden rajongó maradéktalan tetszését, de a legtöbben kellemes emlékeket őrzünk róla. Hamarosan újabb feldolgozást kap Alan Moore és Dave Gibbons 12 füzetből álló képregénysorozata, de ezúttal nem a szó klasszikus értelmébe vett adaptációról lesz szó.

Hirdetés

Legalábbis ezt gondolja az HBO-féle Watchmen sorozat írója, Damon Lindelof, aki egy meglehetősen hosszú nyílt levélben szólította meg az eredeti képregények rajongóit. Lindelof először elmesélte, neki mit jelentettek a Watchmen képregények: tizenkét éves korában kapta meg őket az édesapjától, aki szerint egyébként ekkor még messze nem volt kész a fiatal Lindelof egy ilyen komoly mű befogadására. Nos, állítása szerint azonban Lindelof bizony készen állt, és éjjelente az elemlámpa fényénél falta a füzetek oldalait. Úgy érezte, ezeket a képregényeket pont neki írták. 

A nyílt levélben kitér arra is, hogy többször felajánlották már neki a Watchmen sorozat írói posztját, de ezt rendre visszautasította, mivel tisztában volt vele, hogy az eredeti alkotók nem szívlelik, ha hozzányúlnak a műveikhez - külön vicces ennél a résznél, mikor megemlíti, a neki állást kínáló ember visszakérdezett ekkor, hogy "Ki az az Alan Moore?". Szintén érdekes egyébként levél zárása, ahol arról esik szó, hogy a kiadó azért dobta piacra az új Watchmen képregényeket, hogy megtarthassák a karakterek jogait, de ennek ellenére remek füzetekről van szó.

Day 140.

Damon (@damonlindelof) által megosztott bejegyzés,

Lindelof nemrég szolgált pár konkrétummal is a sorozattal kapcsolatban. Elmondása szerint semmiképpen sem adaptációt akar írni, inkább a Watchmen egyfajta "remixét" készíti el a kreatív csapattal. A sorozat napjainkban játszódik majd, és míg az eredeti mű a '80-as évekre és az akkor hatalmon lévő vezetőkre (Reagan, Thatcher és Gorbacsov) reflektált, az HBO szériája már abban a világban kap helyet, ahol Trump, May és Putyin tölti be ezeket a szerepeket. A karakterek tekintetében is számíthatunk komoly változásokra, lesznek teljesen új szereplők, akiket eddig még sehol sem láthattunk. Lindelof bibilai hasonlattal élve úgy fogalmazott, hogy számukra az eredeti Watchmen az Ószövetség, a tévésorozat pedig az Újtestamentum. 

Ti várjátok már a Watchmen sorozatot? 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)