Hirdetés

Búcsúzhatunk Wonder Womantől, Aquamantől, és úgy tűnik Henry Cavill is feleslegesen tért vissza a DCEU-ba

|

Súlyos áldozatokkal járhat a DCEU reformja, de ez lehet az ára annak, hogy fel tudja venni a versenyt a rivális MCU-val.

Hirdetés

Fordulóponthoz érkezett a DCEU, ugyanis a jövő hét folyamán prezentálja James Gunn és Peter Safran a filmes univerzum megújítását célzó tervét David Zaslavnak, és amennyiben a Warner Bros. Discovery feje rábólint, akkor számos, betervezett film végzi kukában, hogy utat nyisson egy sor olyan projektnek, amelyek nyakában nem lóg koloncként Zack Snyder öröksége. A The Hollywood Reporter több forrásból származó értesülésekre támaszkodva azt állítja, hogy Patty Jenkins Wonder Woman 3-ja lesz a nagy átalakítás egyik áldozata. A rendező nemrég szállította le a Geoff Johnsszal közösen jegyzett forgatókönyvet, amire Gunn és Safran mellett Michael De Luca és Pamela Abdy, a Warner Bros. Pictures igazgatótanácsának tagjai is azt mondták, hogy nem illeszkedik az új tervekbe.

Az imént említett indokláson túl még egy fontos érv szól a harmadik Wonder Woman-film törlése mellett: a pénz. A 2017-es első rész 822,8 millió dolláros bevétele után a koronavírus-járvány kellős közepén bemutatott Wonder Woman 1984 mindössze 169,6 millióig jutott, miközben csak a forgatás költségei felemésztettek 200 millió dollárt. Értelemszerűen az sem segített, hogy a mozis premierrel párhuzamosan debütált az HBO Max streaming platformon. Semmi sem garantálja tehát, hogy a harmadik film nyereséges lenne, és súlyos milliókat spórolna a Warner Bros. Discovery, ha ejtenék az egészet, mert a THR forrásai szerint bónuszok nélkül is 20 milliót kapna a címszereplőt megformáló Gal Gadot, miközben Patty Jenkins markát 12 millió dollár ütné.

Hirdetés

Ugyancsak veszélybe került a SnyderVerse-hez köthető többi karakter sorsa is, miután a THR úgy tudja, Az Igazság Ligája folytatásának ötletével együtt elvetették az Acélember 2-t is, tehát hiába járta ki Dwayne Johnson, hogy továbbra is Henry Cavill legyen a DCEU Supermanje, egyelőre nem kap újabb önálló filmet, miként a kritikai bukás után valószínűleg anyagi szempontból is kudarcot valló (Johnson egyébként ezt vitatja) Black Adam folytatása is valószínűtlen.

Mindezt tetézi még, hogy Jason Momoát minden bizonnyal utoljára látjuk majd Aquamanként az Aquaman és az Elveszett királyságban. Ő és Henry Cavill a korábbi tervek szerint cameóznának a Flash - A Villám mozifilmben, Cavill jelenetét szeptemberben fel is vették, de most vita tárgya, hogy egyáltalán felhasználják-e, mert olyan ígéretet sugallhatnak a nézők felé, amit esze ágában sincs már a stúdiónak teljesíteni. A régi gárdából egyébként Jason Momoa járhat a legjobban James Gunn és Peter Safran reformtervével, mivel Aquaman után egy újabb ikonikus karakter szerepét kaphatja meg, méghozzá Lobóét, akivel már korábban is szóba hozták.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Fontos azonban leszögezni, hogy a The Hollywood Reporter beszámolójában leírtakra egyelőre még nem érkezett hivatalos reakció, sem megerősítés, sem cáfoltat, tehát javasolt pletykaként kezelni. Annyi bizonyos, hogy 2023 folyamán négy mozifilmet is láthatunk a DC karaktereivel: a Shazam! Az istenek haragja nyitja a sort március 16-án, ezt követi a Flash - A Villám június 16-án, majd pedig a Blue Beatle mozi augusztus 18-án. Az évet végül az Aquaman és az Elveszett királyság búcsúztatja december 25-én.

Van egyébként egy szegmense a DC univerzumának, amit jelen tudásunk szerint esze ágában sincs megpiszkálni a Gunn-Safran duónak. Ez nem más, mint a Matt Reeves-féle Batman és annak potenciális folytatása, illetve mellékszálai (mint a Pingvin sorozat), valamint a Todd Philips által megálmodott Joker.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)