Hirdetés

X-Men: Apokalipszis - a Foxnak bocsánatot kellett kérnie egy plakát miatt

|

Nagy felháborodást keltett az X-Men: Apokalipszis egyik óriásplakátja, melyen Jennifer Lawrence szerepelt.

Hirdetés

Nincs abban semmi meglepő, hogy az X-Men: Apokalipszis óriási médiakampány mellett érkezett el a mozikba, az ilyen kaliberű filmeknél teljesen szokványos, hogy lépten-nyomon a filmmel kapcsolatos óriásplakátokba botlunk.

Sokféle variáció készült az X-Men: Apokalipszis promóciós anyagaiból is, azonban az egyik verzió miatt kellemetlen helyzetbe került a Fox, sőt végül bocsánatot is kellett kérnie a cégnek. A szóban forgó plakáton az Oscar Isaac által alakított Apokalipszis fojtogatja Jennifer Lawrence karakterét, Mystique-et. Rose McGowan színésznő például így beszélt az óriásplakátról egy interjú során:

"Nincs érdemi összefüggés a hirdetésen, csupán egy nő, akit éppen fojtogatnak. Az a tény, hogy senki sem jelölte meg ezt sértő tartalomként, egyszerűen hülyeség. Mivel ti [a 20th Century Fox] arra sem voltatok képesek, hogy az elkövetkező két évben egyetlen női rendezőt is alkalmazzatok, mi lenne, ha legalább cserélnétek ezt a hirdetést?" 

The Mary Sue nevű feminista oldal szintén kritizálta a képet, szerintük a kifogásolt plakát erősíti azt a véleményt, mely szerint a nők erőszak esetén tehetetlenek. A Fox végül kiadott egy nyilatkozatot, melyben megígérték, hogy az említett plakátokat le fogják szedetni. Fontosnak tartották továbbá kiemelni, csak azt szerették volna ezzel a reklámmal hangsúlyozni, hogy mennyire kegyetlen karakter Apokalipszis, és nem ismerték fel azonnal, hogy nyomtatott formában felkavaró lehet a kép.

Íme a poszter, ami ekkora bonyodalmat okozott:

Nektek mi a véleményetek a dologról, tényleg túl durvára sikerült az óriásplakát? 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)