Hirdetés

Zsivány Egyes - az újságírók már közel fél órát megnézhettek belőle

|

A Disney volt olyan kedves és a média pár szerencsés képviselőjének megmutatta a Zsivány Egyes - Egy Star Wars történet elejét, ők pedig meséltek is róla. Spoilerekre számíthattok, de nem sok olyat tudtunk meg, amit az előzetesek ne árultak volna el.

Hirdetés

A Lucasfilm főhadiszállása, vagyis a Skywalker Ranch adott otthon annak a különleges sajtóvetítésnek, ahol a szakma pár kiválasztott tagja belenézhetett a Zsivány Egyes - Egy Star Wars történet nyitányába. Egészen konkrétan az első 28 percet vetítették le nekik. A sajtó munkatársai nem is titkolták el ezután azt, hogy mit láttak, úgyhogy ha zavarnak a spoilerek (melyek nagyjából megegyeznek azzal, amit a film előzeteseiben magunk is láthattunk), akkor itt állj meg.

Abban az esetben viszont, ha nem zavar egy kis betekintés a Zsivány Egyes elejébe, akkor már olvashatod is, hogy mire számíthatunk az első fél órában. A film nem a szokásos űrben úszó szöveggel kezdődik, hanem egy visszatekintéssel indít. A nyitányban megismerkedhetünk az Erso családdal. Jyn Erso mellett édesapja, Galen, és anyja, Lyra is feltűnik, majd nem sokkal később már be is futnak a birodalmi katonák. Orson Krennic igazgató akarata ellenére viszi magával a tudós Galen Ersót, akinek nem kisebb feladat jut, mint a pusztító erejű Halálcsillag megtervezése. Az ifjú Jyn szerencsésen elmenekül és egy barlangban találkozik egy veterán lázadó harcossal, a Forest Whitaker által játszott Saw Gerrerával. 

A főcím megjelenése után annak rendhagyó különítménynek a tagjait ismerhetjük meg, akiknek el kell majd lopniuk a Halálcsillag titkos terveit. A karakterek gyors váltásokban mutatják meg nekünk, mindegyikük más és más bolygón, különböző helyzetekben bukkan fel. Jyn ezalatt fogságban van, de mialatt éppen átszállítják a Wobani bolygón található börtönlétesítménybe, a lázadok rajtuk ütnek. Jyn Erso senkiben sem bízik, ezért egyből harca száll mindenkivel a környezetében, legyen az birodalmi vagy akár lázadó. Végül K2-SO fekteti ki az agresszív hősnőt, majd kedvesen közli is vele:

"Gratulálok, téged most megmentettek. Kérlek ne állj ellen."

Jyn és a lázadók ezután a Yavin 4-re utaznak, ahol a főszereplő találkozik a lázadó vezetőkkel, megtudja, mi lett édesapjával és megismeri küldetését is, melyen az egész univerzum sorsa múlik. 

A vetítésen résztvevő újságírók egyébként külön is kiemelték a filmben feltűnő új droidot. K2-SO valószínűleg egyből közönség kedvenccé válik majd a bemutató után. 

A Zsivány Egyest egyébként már maga George Lucas is megnézte (őt természetesen a teljes mozit látta) és a rendező egyszerűen imádta az új filmet. Remélhetőleg mi is hasonló élményekkel távozunk majd a vetítésről. A magyar mozikba december 15-én érkezik meg a Zsivány Egyes - Egy Star Wars történet. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)