Hirdetés

Zsivány Egyes - erre figyelj a trailerben!

|

A Zsivány Egyes trailere nem csak hangulatos, de tele van rejtett meglepetésekkel, amikre érdemes odafigyelni.

Hirdetés

Befutott a Zsivány Egyes legújabb előzetese, mi pedig azóta sem egészen tudjuk, hogy merre kezdjük el keresni az állunkat. A trailer tökéletesen megalapozta a hangulatot a filmhez, amihez nagyban hozzájárult az, ahogy a készítők páratlan érzékkel egyensúlyoztak a régi ismerősök és az új kontextus között.

Persze ebből kifolyólag a trailer sok olyan elemet tartalmaz, amik már az eredeti filmtrilógiából is ismerősek lehetnek, szóval mindenképpen érdemes egy kicsit jobban elmerülni abban, hogy mit is mutat nekünk ez az előzetes. Fent megnézhetitek az előzetes tegyben, aztán pedig kezdjük is el a vizsgálódást az elejétől kezdve:

Az első jelenet egyértelműen azt a híres pillanatot idézi fel, amikor a negyedik részben Luke végignéz a farmon. Érdemes megfigyelni, hogy az egész előzetesben marha jól vannak beállítva a jelenetek, rengeteget hozzátesz a hangulathoz a jó fényképezés.

Végre egy kicsit közelebbről is megnézhetjük a Death Troopereket, akik a hagyományos rohamosztagosoknál jóval komolyabban vehetőek, akár még arra is fogadnánk, hogy el fognak találni valakit a filmben.

Végre szemből is megnézhetjük Galen Ersót, aki a főszereplő Jyn Erso édesapja. A Mads Mikkelsen (Hannibál, Doctor Strange) által megformált karakter nagyon fontos szerepet játszik majd a történetben, hiszen Jyn is az édesapja miatt lesz elsősorban érdekes a lázadók szemszögéből.

Végre megláthatjuk, hogy kit is kísértek a Death Trooperek. Orson Krennic a Birodalom fegyvereinek fejlesztéséért felel és ha ilyen messzire eljöt Galen szakértelméért, akkor biztosak lehetünk benne, hogy nem vízipisztolyt akar vele építtetni. Egyébként a készülő Catalyst nevű regényből kiderül, hogy Galen és Krennic már a klónok háborúja alatt is ismerték egymást, de ebből a trailerből úgy tűnik, hogy idővel megrongálódott a kapcsolatuk.

A rémálomból felébredve Jyn egy birodalmi börtönben találja magát egy rabtársával, aki látszólag jóval nyugodtabban kezeli ezt az egyébként kellemetlen helyzetet.

Szerencsére Cassian Andor, a lázadók egyik kapitánya megmenti Jynt, persze hamarosan kiderül, hogy nem egyszerű jófejségből szervezték meg ezt a kis mentőakciót.

Nagyon jó kép a Jedha nevű bolygó felszínéről. Ez a hely azért is érdekes, mert ha minden igaz, akkor ez bolygó volt az otthona az egyik első olyan civilizációnak, akik az Erőt használták, így ez az Erő használóinak amolyan szent földként funkcionál.

Ebből a jelenetből már korábban is láttunk részleteket, itt válik nyilvánvalóvá, hogy a lázadókat Jyn apja érdekli a leginkább és ő maga lehet a kulcs ahhoz, hogy megtalálják. Persze ezen a ponton Jyn már évek óta nem hallhatott az apjáról.

Az első visszaemlékezős jelenet óta már sok idő eltelt, Galen pedig úgy tűnik, hogy elég mélyen beleásta magát a Halálcsillag építésének folyamatába. Ugye a trailer elején azt mondta Jynnek, hogy "mindent azért tesz, hogy őt megvédje", szóval érdekes konfliktus forrása lehet majd az, hogy ezt megmagyarázza a lányának.

Ez a kép kizárólag azért van itt, mert nagyon menő a Halálcsillag. Mehetünk is tovább.

Jyn arra kéri a lázadókat, hogy segítsenek neki kiszabadítani az apját, mire Baze Malbus csak annyit kérdez, hogy "hány emberre lesz szükség?". Ez ugye azért érdekes, mert a filmmel kapcsolatban az egyik legfőbb teória, hogy elsősorban egy amolyan kitervelős-betörős heist film lesz (ennek nincs magyar neve, olyasmikre gondoljatok, mint az Ocean's 11 vagy Az olasz meló).

A lázadók csapatának egy hívójelre van szüksége, ami akár az is lehetne, hogy "Zsivány Egyes".

Nem látni pontosan, hogy melyik tisztet látjuk itt hátulról, de sok rajongó már most úgy véli, hogy ez nem más, mint Tarkin tábornok (habár itt még valószínűleg nem ez a rangja), aki már az Új Reményben is szerepelt.

Nagyon örömteli volt látni, hogy ezeket a rettentően idétlen sisakokat és a bugyután villogó paneleket megtartották, mert enélkül nem hinnénk el egy percig sem, hogy a Halálcsillagról van szó. A régi és az új látványvilág keverése továbbra is nagyon jól áll a filmnek.

Az ember addig nem érezheti igazán egy helyzet súlyát, amíg nem állt körbe egy hologramot Mon Mothma társaságában. Ez a jelenet szintén nosztalgikusan hat azoknak, akik már ezerszer látták az eredeti trilógiát.

A filmet rendező Gareth Edwards korábban azt mondta, hogy a Zsivány Egyest egy háborús filmként kell elképzelni, ez pedig nagyon átjött ezen a jeleneten. Az egész csata kellően kaotikusnak és kíméletlennek tűnik.

Jobban megnézhetjük egy kicsit a Scarif felszínét, ahol elvileg a Halálcsillag épül. Azért is érdekes ez a bolygó, mert korábban ez a fajta tengerpartos környezet nem volt jellemző a filmekre, nagyon jó látni, hogy ilyen értelemben is szeretnének egy kicsit eltérni a filmes világra jellemző panelek újrafelhasználásától.

Folytatódik a korábban tervezgetett behatolás, úgy tűnik, hogy Jyn csapata a lehető legtovább akar eljutni anélkül, hogy lövöldözni kéne.

A Donnie Yen által megformált Chirrut Imwe egy vak harcos, aki ugyan nem érzékeny az Erőre, teljes mértékben hisz benne és az erejében. Emellett eléggé jól tud verekedni, szóval valószínűleg senki nem bánja, hogy benne van a csapatban.

A Jedhát nem csak messziről nézhetjük meg majd, de egy kicsit az itt élő népeket is jobban szemügyre vehetjük. A középen álló zsoldost úgy hívják, hogy Edrio Two Tubes és valószínűleg máris kitaláltátok, hogy honnan kapta a nevét.

A Scarifon nem csak a pálmafákban gyönyörködnek majd szereplőink, hiszen a filmmel bemutatkozó Shoretrooperek is akcióba lendülnek majd.

Természetesen a világ egyik legjobb főgonosza, Darth Vader is feltűnik majd a filmben, habár a korábbi hype-hoz képest meglehetősen keveset szerepelt ebben az előzetesben. Talán a filmben is inkább csak kisebb szerep jut neki?

Ez látszólag a folytatása az egyik korábbi jelenetnek, viszont itt Galen már jóval elégedetlenebbnek tűnik. Lehet, hogy a Halálcsillaggal kapcsolatban valami nem halad úgy, ahogy kéne? Vagy esetleg kiderült, hogy Galen valamilyen módon asszisztált a lányának, aki ugye egy semmirekellő lázadó?

"Mentsd meg az Ellenállást! Mentsd meg az álmot!" mondja a legendás Forest Whitaker, aki Saw Gerrerát alakítja a filmben. Ezt a karaktert ugye először a Clone Wars animációs sorozatban láthattuk, külön öröm, hogy egy kiváló színészt sikerült találni hozzá.

Még egy kicsit nézegethetjük a Scarifot, viszont ezúttal már komolyabban vehető fegyverzet is feltűnik. Az itt látható lépegetőket egészen pontosan úgy hívják, hogy AT-ATC, vagyis All Terrain Armored Transport Cargo.

Ti milyen érdekességeket vettetek észre az trailerben?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)