Hirdetés

2011-ben 16 százalékkal nőnek a videójátékok digitális bevételei

|

Ezt jósolta az Ovum nevű brit piackutató cég a videójáték-piacot felmérő tanulmányában.

Hirdetés

A digitálisan érkező bevételek világszerte elérik majd ezévben a 24 milliárd dollárt (mai áron 5516 milliárd forint). Ez 16 százalékos növekedés a 2010-es hasonló adatokhoz képest. 

Elemzésük szerint 2016-ra ez a bevétel 53 milliárdra nő majd, ahogy egyre több alkalmi (azaz casual), közösségi és mobil játék kerül a piacra. Emellett sokat számít majd a free-to-play modell egyre nagyobb népszerűsége. 

Ezek a trendek nagy nyomást gyakorolnak majd a telekommunikációs cégekre az egyre szélesebb sávú szolgáltatások kínálására, hiszen egyre nagyobb lesz az igény a folyamatosan internet-kapcsolatot igénylő felhasználásokra illetve az Onlive jellegű streaming szolgáltatásokra. Ez személyenként elérheti a 3GB adatforgalmat óránként. Az Ovum szerint a játékosok jó piacot jelentenek majd az egyre gyorsabb sávszélességű szolgáltatások eladásához.

Az Ovum elárulta, mit gondol a játékok "alkalmivá válása" alatt. A példájuk a Kinect volt, amely az alkalmi játékosok számára elérhetővé tesz olyan játékokat is, mint a Forza 4 és 19 %-al növelte az Xbox Live bevételeit tavaly. Az Ovum ugyanúgy az alkalmi játékosoknak tulajdonítja a mobil játékok bevétel-növekedését is, amelyre 26%-ot jósol 2011 és 2016 között. 

Az Ovum megjegyezte, hogy a digitális disztribúció több előnnyel is jár - egyrészt a kiadó hasznát növeli lényegesen, másrészt szinte lehetetlenné teszi a használt játékok kereskedelmét. 

 

 

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)