Hirdetés

A 2K Games igyekszik tüzet oltani a Civilization rajongók felháborodása után

|

A stúdió bejelentett egy új mobiljátékot, ami megijesztette a 4X stratégiák szerelmeseit. Mit várhatnak a Civilization rajongók?

Hirdetés

A 2K Games egyik nap gondolt egyet, és átnevezte a Conquests and Alliances - 4X Empire Builder című mobilos játékot Civilization: Eras & Alliesra. Mint kiderült a hónapok óta tesztelés alatt álló spin-off a Civilization sorozat következő felvonása lesz, a széria rajongói pedig egyáltalán nem örülnek.

A mobiljátékok körüli stigmák miatt erős felháborodás övezte az átnevezést. Mindenki attól félt, hogy a Civilization jövője F2P alkalmazásokból áll majd. A 2K kénytelen volt gyorsan beugrani és megnyugtatni mindenkit, hogy erről azért nincs szó. 

A Conquests and Alliances - 4X Empire Builder valójában hónapok óta tesztelés alatt áll a kisebb régiókban. A "soft-launch" néven emlegetett gyakorlat lényege, hogy az alacsonyabb populációval rendelkező országok korábban hozzáférhetnek az adott applikációkhoz, és kipróbálhatják azokat, néha évekkel a teljes értékű megjelenés előtt.

Hirdetés

Ezalatt a fejlesztők kiirtják a bugokat, figyelik a felhasználói szokásokat, és piszkálgatják a monetizációs opciókat. Aztán néha az adott projektet teljesen átnevezik, valószínűleg pontosan ez történt a Civilization: Eras & Allieszal is.

A 2K sajtóközleményben kihangsúlyozta, hogy a játékot egy külsős stúdió fejleszti (mondjuk azt nem fűzte hozzá, melyik), így annak semmi köze a Firaxis projektjeihez. A Civilization VI alkotói továbbra is dolgoznak a folytatáson, és az Eras & Allies csak egy újabb próbálkozás arra, hogy egy tágabb közönséghez is elvihessék a 4X stratégiai élményt (és persze keressenek némi gubát a mobilpiacon, mert azt csiripelik a madarak, hogy jó biznisz).

Az egész valószínűleg könnyebben gurult volna le a gaming közösség torkán, ha az Eras & Allies bejelentésével egyidőben esetleg egy helyzetjelentést is leközölnek a Civilization VII-tel kapcsolatban. Enélkül egyelőre csak az ígéret van, hogy készül, és majd jön, amikor jön.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)