Hirdetés

Beyond Ynth - iPhone/iPod touch teszt

|

Tudtátok, hogy egy bogár is képes földrengést okozni?

Hirdetés

Amikor a játékos először rátekint a Beyond Ynth-re, azt gondolhatná, hogy ez egy aranyos kis játék, amely a fiatalabb korosztályt célozza meg. Miután megvásárolja és elkezd játszani vele, rájön, hogy ez nem hogy nem gyerekeknek való, de átlag feletti logikai készséget igényel. Ez sokakat frusztrálhat, míg mások megtalálhatják benne a legújabb kedvenc játékukat.

A Beyond Ynth-ben Kribl-t irányítjuk, egy leginkább sárga pöttyös katicára hasonlító ízeltlábút, akinek az a feladata, hogy pusztán dobozok forgatásával megmentse Kribloniát az Apokalipszis Négy Sötét Pókjától, akik elrabolták a királyságot életben tartó mágikus gyémántokat, és elhelyezték a terror négy területén. A királynő kérésére így Kribl útnak indul, hogy visszaszerezzen annyi gyémántot, amennyit csak lehetséges. A négy terület mindegyike különböző tulajdonságokkal bír: a sima, erdős területen makkok potyognak az égből, melyek, ha beesnek valamelyik dobozba, elzárhatják a továbbhaladás útját, ami néha nagyon idegesítő tud lenni, főleg ha már egy nehéz pálya végén tartottunk. Ilyenkor a maximum egy perces visszatekerés lehetősége sem szokott segíteni sajnos. A pályák ugyan nem hosszúak, de ha valahol csak a szerencsének köszönhettük, hogy sikerült rájönnünk a megoldásra, elképzelhető, hogy szeretett iPhone-unk, iPod Touch-unk vagy iPad-ünk nem éli meg a holnapot.

Másik terület a lávás, ahol bizonyos időközönként tüzes golyók hullnak alá, melyeket javunkra fordíthatunk, méghozzá úgy, hogy a dobozokon található, sötétbarna, gyengébb deszkadarabokat széttörjük velük. A golyók mindig ránk akarnak esni, úgyhogy ügyesen kell kiugranunk alóla az utolsó pillanatban. A földön lávagödrök találhatóak, amelyekbe nem jó dolog beesni, mert a láva gyorsan elégeti a kis bogarat, de belelökdöshetjük a számunkra használhatatlan golyókat is. Harmadik a jeges terület, ahol csúszós padlók, hópelyhek, és kibírhatatlan hideg vár ránk. A bogár csak pár másodpercig bírja a dobozokon kívül, így vigyázni kell, hogy ne maradjunk túl sokáig a szabadban. Ezt még nehezíti, hogy a hópelyhek is, ahogy kilépünk a szabadba, megindulnak felénk, és gyorsítják a fagyhalált. Az utolsó terület a sivatagos, itt olyan tüzesen süt le a nyári nap sugara, hogy a dobozon kívül azonnal meghalunk, a dobozokon belül pedig ha a beszivárgó fényben süttetjük magunkat akár egy másodpercig is, megpörkölődünk, és semmivé válunk. A játékban 80 pálya található a nagy térképen, és a területek változatosan vannak elosztva, nem úgy, hogy egyik irányban hideg van, a másikban meleg.

Látszik, hogy a készítők nagyon komoly munkát végeztek, ugyanis a történetet is narrátor meséli, valamint a menüzene és az egyéb hangok sem sablonosak, nem is beszélve a Retina Display-re optimalizált grafikáról és a már-már tökéletes fizikáról. Az irányítás nem túl bonyolult, négy gombbal gyakorlatilag mindenre képesek vagyunk, amire a játék során szükségünk lesz. Ezek közül kettő a vízszintes mozgást, kettő pedig az ugrást vezérli. A menüben találhatunk egy részletes statisztikát teljesítményünkről, illetve más mókás adatokkal, például, hogy hányszor, és hogyan haltunk meg, miket pusztítottunk el, hányszor fordítottunk meg dobozokat. Az Openfeint és Game Center támogatásnak köszönhetően hozzáférhetünk a ranglistákhoz, és 40 achievementért is küzdhetünk, ha esetleg túl könnyűnek találtuk volna a játékot. A menüből elérhetünk a megoldásokat szemléltető videókat is. A Beyond Ynth néhol rettenetesen frusztráló tud lenni, de azok számára, akik szeretik a kihívásokat, rengeteg órányi játékidőt tartogat.

 

Ami tetszett
Ami nem tetszett
Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)