Hirdetés

Egyre többet játszanak a fiatalok, az olvasás rovására

|

Ezt maga a Popcap állítja, friss felmérésének eredményei alapján

Hirdetés

A Popcap arra volt kíváncsi, hogy vajon a mobil videojátékokat vagy az olvasást választják-e inkább a fiatalok utazás közben. Meglepő eredmény született.

Az érdeklődés nem meglepő a casual játékok kiadójától, hiszen ezek tökéletesen alkalmasak arra, hogy kisebb-nagyobb utazások alatt tartalmasan elüssük vele az időt, mint ahogy mazur is folyton az iPhone-os Plants vs Zombies miatt felejt el ott leszállni a metróról, ahol eredetileg akart. A Popcap 1500, 16 és 24 év közötti fiatalt kérdezett meg efféle utazási szokásairól, tehát hogy olvasni vagy játszani szeretnek-e inkább míg utaznak. Az eredmény: a válaszadók negyede inkább a játékot választja, mint az újságot és a könyveket. Ez szignifikáns emelkedésnek számít az egy évtizeddel korábbi, 11%-os eredményhez képest. A felmérés nem vizsgálta külön a platformokat, és egy kalap alá vette a mobilon, okostelefonon és kézikonzolon történő játékot. Akik most aggódik a jövő fiatalságáért annak eláruljuk, hogy Tokióban a metrón már vadidegenek rendeznek egymással komoly Monster Hunter meccseket míg utaznak úgy, hogy talán nem is látják a másikat a tömegben. Szóval van még hová fejlődnie a nyugatnak. És ti? Olvasás vagy játék?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)