Hirdetés

Nem lesz több free-to-play játék?

|

Az Európai Bizottság szerint a „free” szó félrevezető, és káros, így lehet, hogy új besorolást kapnak az ilyen mobil alkalmazások.

Hirdetés

Az Európai Bizottságnak aggályai vannak, a free-to-play mobil játékokkal kapcsolatban, és változtatásokat szeretnének eszközölni Európa szerte. Mielőtt azonban ez egyáltalán létrejöhetne, a játékipar különböző képviselőivel fognak találkozni, hogy megvitassák a kérdést.

A lényeg az lenne, hogy csak azon alkalmazások vonatkozásában lenne használható a free-to-play kifejezés, amelyek valóban teljesen ingyenesek és nem tartalmaznak vásárlási lehetőséget sem. A bizottság igazságügyi biztosa, Viviane Reding elmondása szerint a jelenlegi címkézés félrevezető, ami pontosan az ellenkezője annak, amit az EU szabályai kimondanak. „Az Európai Bizottság egyenes válaszokat vár az alkalmazás fejlesztőktől a vásárlók által felvetett aggodalmakra.”

Az alkalmazás piac egymillió embert foglalkoztat Európában és 50 milliárd font bevételt generál évente. Elemzők szerint ennek a számnak jelentős részét az ingyenesen játszható játékokból származó vásárlások teszik ki. Az Európai Bizottság kijelentésében olvasható: „Az alkalmazás iparban rengeteg a potenciál és folyamatosan fejlődik, a vásárlóknak meg kell bízniuk a termékben. Az európai játékpiac több mint 50%-át alkotják ingyenesnek reklámozott címek, pedig gyakran drága in-app vásárlási lehetőségeket tartalmaznak.”

A történet vége attól függ majd, hogy a játékipari képviselők hogyan érvelnek majd a bizottság előtt. Nem lesz egyszerű az ügy, hiszen az EB a gyerekeket komolyan félti a megtévesztő free-to-play kitételtől. Szerintük erre a kis gamerek nagyon érzékenyek és könnyen átverhetőek. Ti mit gondoltok, tényleg olyan megtévesztő ez a kifejezés, mint ahogy a bizottság véli?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)