Hirdetés

Guitar Hero - iPhone/iPod Touch teszt

|

Hogy fér el két gitár egy zsebben?

Hirdetés

Azt hiszem, nem nagyon kell ecsetelnem senkinek, hogy mi az a Guitar Hero, ugyanis aki az elmúlt pár évet nem hetven méterrel a föld alatt töltötte, az valószínűleg hallott már a legnagyobb ritmusjáték-franchise valamelyik tagjáról, ha nem is a játékvilágban, de a filmekből biztosan. Elérkezett az idő, hogy az Activision kiadja a játék iPhone/iPod Touch változatát, mely kisebb hibái ellenére meglepően jóra sikerült.

Csapjunk a színes pontok közé!

Először nem túl nagy lelkesedéssel indítottam el a programot, gondolván „Hé, mi újat tudna ez mutatni, mikor már egy jó ideje itt a Tap Tap sorozat, ráadásul az ingyenes is", de szerencsére kellemeset csalódtam, ugyanis itt szó sincs annak koppintásáról. Persze lehetne vitatkozni, hogy ki koppintott kit, de tény, ami tény, a Tap Tap játékok korábban voltak iPhone-ra, mint a Guitar Hero. Az Activision játéka azonban kicsit többől áll, minthogy színes pöttyöket böködjünk. Bizony ám, ha hiszitek, ha nem, a készítők próbálták azt az érzést visszaadni, mikor egy rendes gitáron játszunk, s nem mindegy, hogy basszusgitárról, vagy szólógitárról van szó. A játékban négy húrt kell lefognunk, illetve azokon csúsztatni ujjainkat. Ha basszusgitáron játszunk, narancssárga sávok is jönnek, melyek a slapelés érzését próbálják visszaadni. Ha hosszú ideig kell rajta tartanunk egy hangjegyen az ujjunkat, óvatosan mozgatva „whammy"-zhetünk. Érdekes módon a játék nem használja a gyorsulásmérőt, és e nélkül is nagyon jó élményt nyújt.

A játékban alapból csupán hat zeneszámot találhatunk (a számok listája a teszt végén található.), de ezzel is jó sokáig elleszünk köszönhetően annak, hogy kétféle gitáron, négy nehézségi fokozatban játszhatjuk el őket. Minden számhoz bizonyos mennyiségű feladat is tartozik, melyek teljesítése több órába is telhet. Ha mégis meguntuk volna, az egyelőre elég kevés tartalommal rendelkező boltból 3 számos csomagokat vehetünk, darabját 1.99 dollárért. Meglepően nagy szerepet kapott a karakterünk testreszabása, többféle opció közül választhatunk, melyeket szintén feladatok teljesítésével oldhatunk fel. Gitárokból is széles a választék, ezek bizonyos fejlettségi szint elérése után válnak választhatóvá. Ha tökéletesen képünkre formáltuk a zenészünket, többféle kameraállásból készíthetünk róla fényképet, melye elmenthetünk készülékünkbe, vagy egyből feltölthetjük Facebookra eredményeinkkel együtt. Aki azt hiszi, a Guitar Hero nem éri meg a pénzét, az nagyon téved.

Íme a számlista:

• Queen - We Are The Champions
• Rise Against - Savior
• The Rolling Stones - Paint It Black
• The White Stripes - Seven Nation Army
• Weezer - Say It Ain't So
• Vampire Weekend - Cousins

Ami tetszett
Ami nem tetszett
Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)